Чому фани "повелися" на дешеву провокацію з російським прапором

Представники фан-руху говорять про те, що побачили у данських фанів російський прапор, тому пішли їх бити. Але данців просто підставили

Під час матчу 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів між "Дніпром" і "Копенгагеном" фани українського клубу, яких назвали провокаторами, пішли бити данців. Мене, як і більшість українців, зацікавила поведінка ультрас, яку ще можна уявити в матчах українського чемпіонату, але не Ліги чемпіонів. 

Зателефонувавши інформованим людям з фан-руху, мені вдалося дізнатися інформацію щодо інциденту. Фани кажуть, що на трибунах був помічений російський прапор. Найцікавіше у цій історії те, що це була чистої води провокація. 

За словами нашого джерела, перед матчем декілька провокаторів напали на фанів "Копенгагена". Їх ідентифікували, як вболівальників "Дніпра", бо вони мали клубну символіку. Справа в тому, що, ультрас не стали б так підставлятися. Клубну символіку купити може кожен, але нападати на іноземних фанів, підставляючи клуб, можуть тільки провокатори. Історія про те, що хтось побачив російський прапор, також дуже цікава. Хтось про це сказав, інші не побачили, не розібралися, і побігли за провокатором. Але, якщо зараз запитати в адекватних фанів про російський прапор, більшість з них скажуть, що особисто його не бачили. Навіть якщо він і з'явився на трибунах, то його побачили тільки ті, хто заздалегідь про нього знав. І цього прапору точно не було у данських фанів. За словами нашого джерела, вболівальники впевнені, що на трибуни потрапили люди, метою яких було створити негативну картинку для ЗМІ. Вони з цим впоралися. Схоже на те, що більшість цих людей навіть не мали відношення до ультрас. Але фани, які повелися на цю провокацію, не думали головою.

Для того щоб в нинішніх умовах організувати конфлікт на трибунах не треба багато розуму. У фан-русі кажуть, що для цього потрібно лише вивісити прапор ДНР або Росії. А бажаючі побитися, які не вміють думати головою і прогнозувати наслідки, відразу клюнуть на цей фокус. Зараз УЄФА, звісно, покарає команду, бо порядок на арені забезпечити не вдалося. Імідж України також постраждає. Російські ЗМІ отримують чергову інформацію для зомбування населення.

Найцікавіше, що без доказів звинувачувати Росію у цій ситуації буде неправильно. На думку представника фан-руху, зараз в нашій країні з'явилися сили, які зацікавлені в дестабілізації ситуації. Вони користуються тим, що все будуть валити на Росію. Але ця провокація не схожа за своїм стилем на росіян. Шукати ворога потрібно всередині. Хтось зацікавлений в невдачах чинної влади. В майбутньому щось схоже може повторитися на інших стадіонах навіть у чемпіонаті України. Зараз у містах багато біженців зі сходу України. Їх легко можна підставити, вивісивши, наприклад, на домашньому матчі "Шахтаря" прапор ДНР. Комусь вигідно сіяти ворожнечу між людьми.