Кільце навколо терористичних груп на Донбасі стискається (КАРТА)

За останні дні сили АТО закріпилися на захоплених раніше позиціях та звільнили ще декілька населених пунктів на Донбасі

Зокрема, за останні дні українські військові зачистили від терористів селище Авдіївка під Донецьком та місто Лутугіне на Луганщині.

Також сили АТО увійшли в Іловайськ та продовжують звільнення Первомайська. Тривають бої в містах Сніжне, Торез, Шахтарськ. В районі Дебальцевого військові знищили декілька блок-постів терористів, чим звузили кільце навколо угрупування бойовиків в районі міст Перевальськ, Стаханов, Алчевськ.

При цьому сьогодні сили АТО не ведуть активних наступальних дій, оскільки на Донбасі оголосили "день ОБСЄ". В той же час терористи ігнорують заклики Пан Гі Муна щодо непроведення бойових дій, заявляючи, що ОБСЄ контролюється "імперіалістами з США".

Тим часом в Мінську стартували переговори тристоронньої контактної групи, в яких беруть участь: екс-президент України Леонід Кучма, посол Росії в Києві Михайло Зурабов і офіційний представник діючого голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Хайді Тальявіні.  

У той же час з повідомлень незрозуміло, чи присутні на зустрічі представники терористичної організації "Донецька народна республіка". 

Представники недержавних та іноземних ЗМІ до висвітлення переговорів не допущені. Місце їх проведення достеменно невідомо.