На кого працюватиме новий голова Одеської облради

Сьогодні Олексія Гончаренка було обрано головою Одеської обласної ради. Швидше за все молодий очільник одеського парламенту працюватиме на користь президента Порошенка і тролитиме губернатора

Колишній регіонал Гончаренко, який вважає своїм великим досягненням рішення облради про статус російської мови, швидко зорієнтувався в ситуації і після подій на Майдані вийшов з лав Партії регіонів та звільнився з посади першого заступника голови Одеської міськради.

Після цього 33-річний Гончаренко активно почав активно виступати за єдність України, неодноразово їздив до Криму під час російської окупації та виступав у Стразбурзі в футболці «Путін=Гітлер».

Завдяки своїй активності Гончаренко став довіреною осбою Петра Порошенка на президентських виборах та очолив обласну організацію його партії «Солідарність». Подейкують, що в обмін на свою активність Гончаренко дуже хотів отримати посаду одеського губернатора, на якій після трагічних подій 2 травня закріпилася людина Ігоря Коломойського, голова правління ВАТ «Укрнафта» Ігор Палиця.

Все це дозволяє зробити висновок, що скоріше за все отримана сьогодні Гончаренком посада голови облради є певним втішним призом за активність під час виборів, оскільки серйозно послабити позиції Коломойського в Одесі Порошенко поки не може. Гончаренко ж в якості голови облради має стати противагою Коломойському з перспективою постувого витіснення останнього з Одеси.

Простіше кажучи, головне завдання Гончаренка - спробувати укріпитися в кріслі голови облради для того, щоб створити певний центр впливу, який протистоятиме Палиці. При цьому, що більш важливо - стати центром троллінгу Палиці. І з другим завданням Гончаренко безумовно впорається.