Бойовий стрит-арт Сергія Захарова (ФОТО)

Роботи викраденого художника з «Мурзилки», який воював проти терористів за допомогою мистецтва, розлютили їх, а значить, досягнули своєї мети

На війні діють всі засоби. Хтось бере до рук зброю, а хтось – фарбу. Хтось вбиває ворога фізично, а хтось нищить його морально.

Художники з арт-групи «Мурзилка» обрали другий варіант. Вони попри небезпеку бути схопленими терористами, розміщують на вулицях Донецька карикатурні фігурки про те, чим є насправді ДНР.

Одного з таких художників, Сергія Захарова, озброєні терористи викрали 5 серпня. У полоні його жорстоко катували. «6-7 серпня Сергія тримали в будівлі СБУ кожен день в різних камерах, після цього перевезли до військкомату в Пролетарському районі, де тримали прикутим разом із ще одним «сусідом по камері», - розповідав брат художника Андрій. 

Кожен день художника допитували і катували. Він отримав як мінімум перелом ребра. У неділю, 17 серпня, в військкомат приїхав командир угрупування і без пояснень відпустив Сергія. Однак чоловікові не віддали документи - паспорт і військовий квиток, які залишилися в будівлі СБУ.

Тому після візиту до лікарні 18 серпня Сергій знову пішов до місця свого «ув'язнення». Утім і досі з неї Сергій не вийшов. Подальша доля Сергія Захарова поки невідома.

Еспресо.TV зібрало підбірку робіт художника-борця.

Фото: www.facebook.com/myrzilka

А ось вже "зброя" митця не в майстерні, а у дії

Намалював, вирізав - і терорист "прикрашає" вулицю

А так він виглядає вже на вулиці

І такий самий в іншому місці