Персона нон-грата в ЛНР Ландік

Ще зовсім недавно його ім’я міцно асоціювалось із злочинною діяльністю Партії регіонів, але після скандалу з сином Володимир Ландік фактично зник із інформаційного поля. Залишив лави партії, залишив Луганськ і каже, що змінив переконання

Про те, як тікав в одних черевиках і штанях із рідного міста,  чому він не може повернутися і скільки готові платити терористи за його голову, він  розповів у інтерв’ю Еспресо.TV

Вартість голови Ландіка.

"Стріляють у Луганську - так. Приїхати туди, де тебе хочуть убити - нелогічно. "ЛНР" дає за мене тисячі, за сина ще більше дають.

Для "ЛНР" я став персоною нон-грата і для верхівки ПР, я написав ще в 2011 році заяву про вихід із партії Азарову, коли почалися знущання над моєю родиною, ця підстава Могильова...

Те, що я персона нон-грата для "ЛНР" і верхівки ПР - я радий".

Єфремов, Болотов і злочин.

"Мені розповідали, що саме Болотов в районі Красного Луча, де у Єфремова машинобудівний завод, був смотрящим за копанками, начальником охорони і водієм. Я його не знаю особисто. Я схильний вірити тому, що говорять мої знайомі.

Якщо людину (Єфремова, - Ред.) туди пускають, значить він із ними працює, якщо працює - значить фінансує, а це від 8 до 15-ти.

Така політика неправильна. Не можна прощати злочинне. Якщо в Слов'янську надягали комусь на голову мішок, били, вбивали, і за це немає покарання, теж саме робили і в Луганську, і за це не можна карати? Тоді хлопці ви такі ж як "ЛНР" і "ДНР". Будь-який злочин має бути покараний".

Втеча.

"Якщо говоримо про те, що у Ландіка першого будинок розграбували, то для мене це як нагорода, тому що я не можу з кимось співпрацювати, заради бізнесу продати Батьківщину, ідеали, сім'ю.

Все вивезено з мого будинку. В моєму будинку навіть склад зброї зробили.

Я поїхав з дружиною, сином, невісткою та онуком в одних туфлях і брюках".

Як знищують Донбас.

"Весь Донбас така перспектива (гуманітарна катастрофа, - Ред.) чекає. Вони знищують інфраструктуру. Як? Приходять (терористи, - Ред.) до мера і питають: "Що у вас тут головне, щоб тут "захистити"?". Їм кажуть що, вони йдуть і знищують це і говорять же чиновнику цьому: "Ти ж кричи, що тут гуманітарна катастрофа!" Вони і кричали. Проходить місяць, і приходить гуманітарна допомога Путіна. Тобто вони (терористи, - Ред.) працюють "на перспективу". У цьому всьому бере участь міська рада, а мера відпускають (Сергія Кравченка, - Ред.), який все це для Путіна робив".

Суд прийдешній

"Я хочу сказати, що ті росіяни, яких там більше 55% - підуть. А решта (неселення, - Ред.) залишаться - нам доведеться їх карати. Я боюся, що народ не буде розбиратися і чекати суду, а буде їх «мочити в сортирі» як Путін говорив.

Порушуйте справи не на Гіркін, а на тих, хто ходить по Києву і фінансує терористів. Люстрації немає, її не збираються робити, але терпіння народу має межі і воно скінчиться".