Особливий День прапору України

Цього року День прапора відзначатимуть з меншою помпезністю та офіціозом, але з більшим патріотизмом

Цього року на відміну від минулорічного святкування, День прапора будуть відзначати скромніше та з меншими витратами.

Адже, як зазначив на брифінгу до Дня незалежності міністр культури Євген Нищук, за такої складної ситуації в країні, влаштовувати масові веселощі та голосні гуляння недоречно. 

Крім того, цього року й офіціозу та піару на святі буде значно менше. 

Наприклад, колишній президент України Віктор Янукович минулого року у цей день влаштував показовий виступ спеціального батальйону Внутрішніх військ МВС.

Приємно, що цього року цієї непотрібної демонстрації "пихи"  не буде. Натомість міністр культури Євген Нищук проанонсував почесну ходу учасників військових дій в зоні АТО.

Зрештою, у попередні роки в Україні такі загальнодержавні свята як День Незалежності чи Конституції відзначались із розмахом. У найбільших містах країни влаштовували концерти, ярмарки, спортивні змагання. Кошториси таких заходів складали неймовірно великі суми. А цього року із офіційних заходів заплановані лише покладання квітів до пам’ятника Небесній сотні Майдану та документальна виставка «Історія українського державотворення».

Але найважливіша відмінність цього року від попередніх - більша частина заходів ініційовані громадськими організаціями та пересічними українцями, чого раніше взагалі практично не було.

Наприклад, нещодавно у соціальних мережах з’явився заклик провести флешмоб до Дня Незалежності, який пропонує українцям  вивісити на свято на своїх балконах український стяг.

Крім того, у містах України заплановано цілу низку акцій і деякі з них уже стартували. Зокрема, всеукраїнський захід «Прапор», який стартує на столичному Майдані, пропонує українцям прикрасити вулиці міст жовто-блакитними кольорами.

А місто Хуст на Закарпатті присвятить цей день велопробігам. А от на Черкащині байкери планують величезне фаєршоу та проїзд на мотоциклах. Молодь у Броварах запрошує жителів міста утворити живий ланцюг «За єдину україну». У Хмельницькому чекають на вибух синьо-жовтих фарб. За задумом організаторів, у День Прапора в небо злетять кілограми синіх та жовтих фарб холі.