Де в околицях Луганська потрібно підривати мости (КАРТА)

Після військового вторгнення російських військ на Донбас та Іловайського оточення збройні сили України почали відступ та переходять до активної оборони

Масштабне вторгнення збройних сил Росії змусило сили АТО відступити зі звільнених раніше територій, щоб вирівняти лінію фронту та отримати можливість оборонятися від окупантів, що мають чисельну перевагу та перевагу у важкій техніці.

Окрім Іловайська українськи сили відступили від Шахтарська, Тореза та Сніжного на Донеччині. На Луганщині українські військові залишили Луганський аеропорт, селища Хрящувате, Новосвітлівку та Георгіївку.

В той же час російська армія продовжує наступ. Наразі окупанти вимагають пустити їх в міста Дебальцеве, Лутугіне та містечко Щастя, що поруч з Луганськом. Захопити Щастя для росіян надважливо, оскільки в цьому місті роздашована ТЕЦ, що живить весь Луганськ. Головною природньою перешкодою на шляху окупантів на північ Луганщини залишається ріка Сіверський Донець. Імовірно, що саме по річці українські військові будуть створювати оборонну смугу. Для цього доведеться підірвати усі мости через Донець, чим підчас АТО займалися терористи, щоб ускладнити наступ українським військовим.

На "південному фронті" росіяни захопили Новоазовськ та селище Безіменне у напрямку Маріуполя. Також з'явилася інформація, що російські війська планують наступ на райцентр Волноваха. Контроль над яким дозволить росіянам блокувати місто, відрізавши його від постачання.

Тим часом на тлі російського вторгнення відбуваються переговори у Мінську. Контрольовані Путіним терористи з ЛНР і ДНР вимагають визнати їхній "особливий статус". Головним козирем на переговорах для терористів і Путіна залишається російська, що уже окупувала частину Донбасу.

Карта війни на Донбасі станом на 1 вересня 2014 року (клікніть щоб збільшити)