«Швидкий тризуб» проти путінської «вати» (ФОТО)

На заході України, поблизу кордону з Польщею, відбудуться навчання Збройних сил України спільно з США і їх союзниками, в яких візьмуть участь понад тисячу військовослужбовців із західних країн

Навчання, які будуть носити найменування Rapid Trident ("Швидкий тризуб"), відбудуться 16-26 вересня. НАТО розглядає їх як свідчення підтримки України з боку альянсу без прямого військового втручання в конфлікт. Навчання проходитимуть в Яворівському навчальному центрі.

Групу своїх солдат в Україну відправить і армія США. Маневри стануть першим випадком присутності американських військ в нашій державі з початку силової операції в Донбасі.

Американська армія перекине в Україну близько 200 військовослужбовців. Крім того, очікується прибуття підрозділів з ​​Азербайджану, Канади, Грузії, Німеччини, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії та Іспанії. Планується, що навчання, які раніше проводилися щорічно, зосередяться на миротворчих операціях та знешкодженні вибухових пристроїв.

Британські війська також можуть взяти участь у військових навчаннях в Україні. Про це заявив заступник міністра оборони Британії Джуліан Брейзер під час відвідування військових маневрів НАТО в Польщі.

Незважаючи на те, що Україна не є членом НАТО, альянс повинен послати чіткий сигнал російському президентові Володимиру Путіну, вважає Брейзер.


З початку кризи в Україні Росія регулярно проводить військові навчання на кордоні, викликаючи занепокоєння у західних спостерігачів, які вважають, що таким чином готується вторгнення.


Варто відзначити, що США також надали владі України військову допомогу в розмірі 52 мільйонів доларів.

Навчання «Швидкий тризуб 2013» проходило з 8 до 19 липня на Яворівському полігоні поблизу Львова. В минулорічних навчаннях брали участь 17 країн.

Всі фото з навчань "Rapid Trident-2013"