Росіяни атакують український футбол недолугою брехнею про "договорняки"

Відомий у Росії "продавець" інформації про договірні матчі звинуватив ФФУ у продажі матчу зі збірною Словаччини за 100 тис. євро

Сьогодні в інтернеті з'явилася новина про те, що відомий у Росії продавець інформації про договірні матчі "Дімітровіч" повідомив у своєму "Твіттері", що поєдинок Україна - Словаччина був договірним. 

 

У Росії ця людина є досить авторитетним торгівцем інформацією щодо "договорняків". Тому не дивно, що росіяни йому повірили. Тим більше, що, наприклад, ще до матчу відбору ЧЄ-2016 Азербайджан - Болгарія він повідомив про наявну інформацію щодо точного рахунку цього поєдинку. Продавав він її за $4 тис. Його прогнози начебто збулися - Азербайджан програв 1:2. Також він говороив про "договорняк" у матчі Данія - Вірменія (2:1). Вірмени також, за його словами, отримали 100 тис. євро.

Але у випадку з матчем України "Дімітровіч" повідомив про "договорняк" після матчу. Виходить, що заздалегідь про це він не знав, а от потім дізнався. І навіть точну суму, яку отримала ФФУ, йому деякі "джерела" назвали. І, найцікавіше, що він згадав про нестабільну ситуацію в Україні і приплів сюди фінансові проблеми ФФУ. Ось тільки забув він сказати про те, що збірній України гроші платить спонсор ФФУ, а не бюджет. 

У ФФУ на цю звістку відреагували так само, як і ваш покірний слуга. Віце-президент ФФУ Анатолій Попов був шокований і прокоментував цю звістку Еспресо.TV: "Це дебілізм. На такі речі навіть не варто реагувати. Повний ідіотизм".

Відомий в Україні футбольний експерт, автор першого забитого голу в історії збірної України Іван Гецко в коментарі Еспресо.TV також посміявся з цього: "Росіяни, які це пишуть, мабуть, чогось накурилися або з дурки втекли. Договірний матч на такому рівні? Це просто смішно. За таке потрібно подавати до суду".

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко відреагував стримано.

"Дуже смішно. Це брехня", - сказав тренер Еспресо.TV.

Звичайна інформаційна атака.

Цю новину дійсно не треба сприймати серйозно. Звичайнісінька фейкова новина, яка йде від росіян, причому не дуже якісна. Її "схаває" необізнаний російський споживач. Цілком можливо, що з таких новин почнеться інформаційна кампанія проти українського футболу перед доленосними переговорами щодо кримських клубів за участю представників ФФУ, РФС, УЄФА та ФІФА. Росіянам вже відомо, що Україна і віце-президент УЄФА Григорій Суркіс будуть наполягати на санкціях. Тому зараз можуть початися вкидання фейкової інформації, які будуть дискредитувати український футбол. Звісно, президента ФФУ Анатолія Конькова є в чому звинувачувати, але фейки про договірний матч на такому рівні за 100 тис. євро не відповідають дійсності. Для ФФУ - це копійки. Також смішно говорити про купівлю одного або декількох гравців збірної, які отримують у своїх клубах не менше $100 тис. на місяць. "Дімітровічу" хочеться порадити додавати побільше нулів, якщо він вже вирішив зробити фейк.  

Що робити Україні

Банально не звертати уваги або подавати до суду на людей, які розповсюджують такі чутки, що завдають шкоди іміджу українського футболу. У суді можна стягнути ці 100 тис. євро із самого "Дімітровіча".