Коньков зіграв проти України на переговорах у Ньоні

Президент ФФУ Анатолій Коньков прогнозовано не зміг захистити імідж України на переговорах по "кримському питанню" з УЄФА, ФІФА та РФС у Ньоні

Доленосні переговори по "кримському питанню", які сьогодні відбулися у Ньоні за участю представників ФФУ, РФС, ФІФА та УЄФА, як і прогнозувало Еспресо.TV, не принесли бажаних всім українцям результатів. 

Коньков, який довгий час підігрівав атмосферу у ЗМІ своїми заявами про жорстку позицію ФФУ стосовно Росії, навіть казав про програму-мінімум - призупинення членства Росії в УЄФА та ФІФА - знову облажався. 

Найкумедніше, що розумним футбольним людям було відразу зрозуміло, що з Конькова кепський переговірник і нічого він не доб'ється.

Так і сталося. Жодних санкцій проти Росії президент ФФУ домогтися не зміг. Ще перед від'їздом він не міг виразно сказати, яким чином домагатиметься санкцій і яких саме.  Вся надія Конькова була на віце-президента УЄФА Григорія Суркіса. Але навіщо Україні такий Анатолій Коньков, якщо він скоріше грає на половині поля суперника, а його роботу повинні робити інші, пояснити дуже складно. Логіка тут відсутня зовсім.

Але зараз слід говорити про підсумки зустрічі. У Ньоні було прийнято рішення відкласти розгляд питання до жовтня. За цей час сформувати робочу групу, яка займеться вирішенням питання. Про це розповів Григорій Суркіс.

"До середини жовтня робоча група УЄФА і ФІФА виробить "дорожню карту", яка допоможе всім сторонам діяти в рамках правового поля футбольної конституції - статутів ФІФА та УЄФА", - заявив Григорій Суркіс представникам ЗМІ в Ньоні.

Також Суркіс говорив, що РФС повинен повернутися у правове поле, а також припинити грати у футбол в Криму. 

Досить дивно, що жодної реакції на ці слова від Конькова так і не послідувало. Президент ФФУ постійно посилався на Суркіса перед переговорами, а після поразки ніяк не відреагував на слова віце-президента УЄФА. Все це означає, що Коньков прогнозовано облажався, не зумівши довести очевидну правоту України. Довготривалі переговори наразі найбільше влаштовують Росію. Натомість Коньков почав говорити про власні сподівання бути почутим УЄФА і ФІФА. Але як можна почути і зрозуміти людину, яка не має чіткої позиції? Зараз взагалі незрозуміло, навіщо Коньков їздив у Швейцарію. 

Підсумок переговорів свідчить про те, що вони затягнуться на довгий час. Після жовтневої зустрічі буде оголошений наступний раунд. Якщо президентом ФФУ і надалі залишатиметься Анатолій Коньков, то ці безрезультатні зустрічі можуть тривати роками, бо саме такий сценарій влаштовує всі сторони, включаючи Анатолія Конькова, якому "не подарували Крим на день народження 19 вересня".