На що перетворюються добровольчі батальйони (ІНФОГРАФІКА)

Добровольчі батальйони, створені для протидії тероризму на сході Країни, прийшли бойове хрещення і довели, що є потужною силою

Напередодні один із керівників батальйону "Азов" Захар Лаврентьєв заявив, що його батальйон переформовують на полк. "Нас розширюють до полку з важким озброєнням і бронетехнікою. Вітаємо всіх наших братів і особливого нашого командира Андрія. Це найкраще визнання заслуг для всіх нас", - заявив він.

Як пояснив Еспресо.TV військовий експерт Костянтин Машовець, переформатування батальйону на полк - це не лише збільшення кількості бійців та краще озброєння. За словами експерта, окрім збільшення вогневої потужності, полк є одиницею, яка здатна вирішувати значно більше тактичних завдань власними зусиллями. (дивись інфографіку)

"В полк входять два-три батальйони, але крім цього є підрозділи командування якими замикається на пряму на командування полку, а не батальйонів - це рота розвідки, протитанкова батарея, рота зв'язку, підрозділи матеріально-технічного забезпечення. Полк - це більш самостійне в питанні організації бойових дій з'єднання, ніж батальйон, більш крупне, більш мажкоозброєне", - заявив Машовець.

Також експерт позитивно оцінив подібне переформатування батальйонів. "Власне, штатний підрозділ має бути озброєний не за принципом Кравчука "маємо те, що маємо" - якимось трофейним озброєнням, чи тим що зі складів десь отримали, а всіма засобами штатного озброєння. Озброєння має відповідати штатній структурі та тактичними задачами, які покладені на цей підрозділ", - зазначив експерт. 

Клікніть для збільшення