Російське хамство у Європі: від нахабних фанів до безкультурних спортсменів

За останні декілька тижнів російські спортсмени та вболівальники показали всій Європі справжню культуру "русского мира"

Еспресо.TV пропонує підбірку останнього російського хамства, яке нещодавно могла побачити вся Європа, а також відео інциденту на Євро-2012.

1. Розстріл вболівальників на ЧС-2014 з волейболу у Польщі

Епізод стався 13 вересня, коли Росія грала з Німеччиною. Після одного з вдалих "блоків" росіянин Спірідонов повернувся до фанів, склав руки так, наче тримає пістолет, і почав "стріляти". 

2. "Римське побоїще" фанів ЦСКА

У середу, 17-го вересня, фани ЦСКА спровокували безлади у Римі, де їхня команда грала матч Ліги чемпіонів проти "Роми" (1:5). Росіяни закидали поле і трибуни петардами під час поєдинку. На 72-й хвилині арбітр зупиняв матч "Рома" - ЦСКА через заворушення. Італійці також розбили голову російському вболівальнику і нанесли ножові поранення іншому. Двом російським фанам заборонили відвідувати стадіони Італії 5 років. 

3. "Грецьке побоїще" фанів московського "Динамо"

Через день після фанів ЦСКА власне побоїще вирішили влаштувати ультрас московського "Динамо". 

Фанати московського "Динамо" в Греції напали на стюардів і поліцейських під час перерви матчу Ліги Європи з місцевим "Панатінаїкосом" (2:1). Бійка сталася в першому ряду гостьового сектора. 

Співробітникам грецького аналога ОМОНу не сподобалися якісь з розгорнутих на трибуні банерів. Фани вирішили побитися.

Зазначимо, що у Росії фани "Динамо" відомі такою поведінкою.

4. Плювок російського волейболіста у польського фаната

Після матчу Польща - Росія (3:2) на ЧС-2014 з волейболу один з польських вболівальників поскаржився на те, що російський гравець плюнув у нього. За словами фаната, поляки кричали росіянам "до побачення". А відомий своєю хамською поведінкою спортсмен Спірідонов плюнув у вболівальника за ці слова. 

5. Бійка російських фанів з польськими на Євро-2012

Наостанок хочема нагадати ганебну поведінку росіян під час Євро-2012, яке проходило в Україні та Польщі. У Варшаві російські фани побилися з поляками перед матчем цих збірних у груповому етапі. Справа в тому, що російські фани вирішили провести марш центром Варшави. Вони святкували День Росії. Але всім в Європі давно відомі російські туристи, які святкують. Так вийшло і з фанатами. Польська поліція впоралася з ними. 

Відео: youtube.com, RT