Всі бійки Нестора Шуфрича

Після сьогоднішнього побиття в Одесі Еспресо.TV вирішило пригадати всі бійки за участю регіонала та колишнього поплічника Медведчука Нестора Шуфрича

Сьогодні Нестора Шуфрича побили біля Одеської облдержадміністрації. В цей день в Одесі повинна була пройти прес-конференція нардепа, але вона зірвалася - політик не приїхав, бо активісти заздалегіть приготували для нього сміттєвий бак. В результаті Нестора Івановича перестріли біля ОДА та роз'юшили носа.

Для відомого своєю агресивною поведінкою Шуфрича сьогоднішня бійка далеко не перша за політичну кар'єру. І вочевидь не остання. Власне, в подібні історії Нестор Іванович потрапляє регулярно.

21 лютого 2014 року в сесійній залі Ради під час словесної перепалки між депутатами, Шуфрич мав необережність щось образливе сказати нардепу-ударівці Миколі Паламарчуку. В результаті розсерджений Паламарчук розштовхав 2-3 нардепів, дістався до Шуфрича і завдав йому точний удар в губу. Після цього, на обличчі Шуфрича з'явилася кров і він відступив з місця подій.

22 лютого 2014 року розлючені мітингувальники зловили Шуфрича на виході з Верховної Ради. Спочатку натовп, оточивши його, намагався повести по вулиці Грушевського до Майдану. Однак поблизу Кабміна в ситуацію втрутився музикант Святослав Вакарчук і переконав відвести регіонала назад в приміщення Верховної Ради.

8 липня 2009 року Шуфрич нокаутував Льовочкіна. Сергій Володимирович,  як  голова Адміністрації президента, не повідомив Нестору Івановичу, що Янукович збирається відвідати закріплений за ним округ в Керчі, через що Віктор Федорович дорікнув останньому в тому, що той його не супроводжував. Після закінчення засідання фракції Шуфріч перетнувшись з Льовочкіним на вулиці  кинув йому: "Я давно тобі хотів сказати ...", і, не договоривши до кінця фразу, ударив Льовочкіна кулаком в обличчя. Той відкинувся до стіни і став по ній сповзати. Бійка не отримала продовження, оскільки регіонали, серед яких був олімпійський чемпіон з боротьби Ельбрус Тедеєв, і їх розняли.

1 грудня 2009 року під час прямого ефіру на ток-шоу до Савіка шустера увірвалася активістка FEMEN Олександра Шевченко. Вона підбігла до Шуфрича, розірвала аркуш паперу, і висипала йому на голову.

11 грудня 2009 року під час тієї ж програми "Шустер Live" відбулася бійка між Шуфричем і тодішным міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком. Інцидент стався після того, як на звинувачення Шуфрича на адресу Луценка в пияцтві (інцидент в Німеччині), останній став пригадувати, як Шуфрич зламав свого часу щелепу своїй дружині. Луценко написав на Шуфрича заяву і залишив програму.

В травні 2008 року тодішный начальник Управління держохорони Валерій Гелетей висловився в пресі, що був би не проти позмагатися на ринзі із Шуфричем - і останній прийняв виклик. Шуфрич за правом сторони, якій кинули виклик, висунув свої умови. По-перше, Гелетей пише заяву на ім'я президента з проханням про відставку і передає його рефері, який після закінчення дуелі передасть його стороні, що перемогла, (тобто, якщо програє Гелетей, ця заява піде президентові). По-друге, суперники роблять письмові заяви про відсутність претензій один до одного за результати двобою. Однак бій так і не відбувся за обопільною згодою. Замість цього  Шуфрич провів показовий спаринг зі своїм тренером з панкратіону.

20 листопада 2008 року в Печерському районному управлінні міліції було зареєстровано заяву колишнього міністра транспорту і зв'язку Рудьковського про здійснення протиправних дій щодо нього. Рудьковський прибув до райуправління міліції з розбитою губою і звинуватив  Шуфрича в нанесенні йому тілесних ушкоджень – начебто той увійшов до кабінету, де працював Рудьковський, і кілька разів ударив його по обличчю, після чого покинув приміщення. Шуфріч пояснив, що розмова була емоційною і пов'язана з останніми заявами Рудьковського, який, за словами Шуфрича, різко змінив свою позицію з приводу основних політичних процесів. Сам Рудьковський зазначив, що його конфлікт з Шуфричем виник через різні позиції стосовно того, чи повинна залишатися Юлія Тимошенко на посаді прем'єр-міністра у разі утворення широкої коаліції.

У 2005-му Шуфрича вдарила головою об цементову підлогу міліція, коли він захищав екс-губернатора Закарпаття Івана Різака.



В день інавгурації Ющенка в тому ж році Шуфрича побили на Майдані кефіром і печеною картоплею прихильники президента. Так Нестор Іванович прибув на Хрещатик, щоб поспілкуватися з прихильниками Януковича, протестуючими проти інавгурації Ющенка. Однак його оточили прихильники Віктора Андрійовича.  Незважаючи на те, що Шуфрича охороняли кілька міліціонерів, вони не змогли втримати натиск людей і не вберегли депутата від декількох стусанів та ударів. Нестор Шуфрич був змушений тікати крізь натовп кілька сотень метрів до власного джипа.

Шуфрич також засвітився у бійці з довіреними особами кандидата в Президенти Віктора Ющенка в ЦВК 24 жовтня 2004 року. При цьому в запалі бійки він оголив торс.   

У 1998 році проти Нестора Шуфрича було порушено кримінальну справу за нанесення тяжких тілесних ушкоджень своїй дружині - Наталії Вороні (Шуфрич).