Чи відкриє МВС справу проти Ляшка за замах на Ляшка?

Заявивши, що у Івано-Франківську в нього стріляли люди Коломойського, Олег Ляшко перетворився з «головного радикала» на унтер-офіцерську вдову, оскільки єдиною людиною, яка могла стріляти в Ляшка є сам Ляшко

Сьогодні лідер Радикальної партії розродився черговою сенсацією у «Фейцсбуці». «Зараз на виборчому мітингу у Франківську в мене стріляли. Це справа рук Шевченка - кандидата від олігарха Коломойського», - написав він.

Ніяких інших відомостей про замах на Ляшка, тим більше відео- чи фотодоказів правдивості його слів наразі немає. Розповісти якісь інші подробиці «замаху» сам Ляшко також не потрудився. Але й цієї скупої інформації цілком достатньо, щоб зрозуміти – якщо хтось і справді стріляв в Ляшка у Івано-Франківську, то це міг бути лише сам Ляшко.

Аргументів на користь цієї версії більш ніж достатньо. По-перше замах на Ляшка стався дуже вчасно - до виборів залишилося трохи більше тижня, а інтерес ЗМІ до радикала-націоналіста не такий високий, як хотілося б самому Ляшку. Чи то сепаратистів в трусах, яких треба терміново допитати, стало менше, чи то фантазія піарщиків «радикала» підздулася, але згадок про непересічний «героїзм» Олега Валеріовича стало вкрай обмаль. А з цим штабу Ляшка треба було щось робити. 

По-друге, судячи з заспису у «Фейсбуці» Ляшко живий і неушкоджений, бо мертві «Фейсбук» не ведуть. Отже, «замах» закінчився саме так, як і потрібно самому Ляшку. Чесно кажучи, не дуже віриться, що у мільярдера Коломойського не знайшлося грошей на більш-менш професійного кілера чи хоча б на вправного стрільця.

По-третє, сьогодні у Ляшка чергова участь у шоу Савіка Шустера, яку сам Олег Валерійович встиг проанонсувати у «Фейсбуці» буквально за годину до «замаху». «Скільки коштує переліт? Дорого. Але іншого способу за один день зустрітися в двох обласних центрах із своїми виборцями і вечором бути в Шустера немає», - пояснив Ляшко своє пересування чартером. Отже, Ляшко отримав чудову тему для обговорення перед мільйонною аудиторією так би мовити «по горячим следам».

Крім того, цю версію підтверджує і те, що Ляшко одразу звинуватив у «замаху» Ігоря Коломойського, з яким давно і затято веде інформаційну війну. Не виключено, що для більшої «достовірності» кіллер перед пострілом кричав на всю площу: «Привіт від Бєні!» чи розкидав визитівки останнього.

Одночасно Ляшко отримав можливість відплатити і своєму кривднику Олександру Шевченкові за ганебний нокаут в кулуарах Верховної Ради, тим більше, що останнього пов’язують саме з Коломойським. До того ж Шевченко балотується саме по округу у Франківську. 

Отже, якщо МВС і відкриє справу за фактом замаху на Ляшка, то головним обвинувачуваним по ній має проходити сам Ляшко, бо він є єдиною людиною, яка може отримати від цієї історії зиск.