Хто з регіоналів зміг пропхатися в Раду через мажоритарку

28 жовтня, 2014 вiвторок
07:55

Еспресо.TV проаналізувало, хто з одіозних політиків зможе пройти в Раду через мажоритарку, а хто з них вже практично залишився поза великої гри

Мажоритарні округи стали для колишніх регіоналів та їхніх сателітів, що не помістилися в списки «Опозиційного блоку», чи не єдиним «порталом» в будівлю на Грушевського. За словами кандидата від "Народного фронту" Вікторії Сюмар, в нову Верховну Раду може потрапити близько 70 кандидатів-мажоритарників, які голосували за закони 16 січня. Разом з тим, не менше одіозних політиків будуть люстровані саме на мажоритарних округах. Еспресо.TV подивилося, кому мажоритарка відкрила двері в Раду, а хто з них пішов в політичне забуття.

Люстровані виборцями

Найбільш гучною поразкою на цих виборах може похизуватись родина екс-першого-віце-спікера та екс-комуніста Ігоря Калетника. Сам Ігор Григорович планував балотуватися в 41 окрузі з центром в місті Донецьк. Однак вибори там так і не відбулися. А його батько Григорій Калетник та двоюрідна сестра Оксана Калетник з тріском програють на рідній Вінниччині.

Майже без шансів отримати мандат в своєму 66 окрузі на Житомирщині залишився і  автор скандального законопроекту про наклеп Віталій Журавський.

В 68 окрузі в Закарпатській області програє вибори колишній губернатор (за часів Януковича) Олександр Ледида (4 місце).

На Запоріжжі «ахметівець» Сергій Кальцев поступився мандатом організтору місцевого Євромайдану Ігорю Артюшенку, а губернатор Валерій Баранов - висуванцю від блоку Порошенка Петру Сабашуку.

Повне фіаско зазнав на своєму 101 окрузі на Кіровоградщині і екс-регіонал, а пізніше голова так званої «фракції Курченка» Віталій Грушевський. Без мандату виборці цього регіону залишили і колишнього міністра охрони навколишнього середовища в уряді Миколи Азарова Віктора Бойка. Він програв вибори в 102 окрузі члену "космічної" команди Олесю Довгому.

Поза парламентом цього разу опиниться і екс-прем’єр Анатолій Кінах, який провалив кампанію в 127 окрузі на Миколаївщині. В 129 окрузі в цій області нардеп Микола Жук поступився мандатом провласному кандидатові Олександру Жолобецькому, а в 130 окрузі знову не при справах людина Іванющенка, одесит Фелікс Ольшевський.

Ще одна представниця "молодої команди" Черновецького Алла Шлапак з тріском програла вибори на своїй батьківщині – в Ананьївському районі на Одещині.

Також ці вибори можуть завершитися поразкою і для екс-мера Херсона, нардепа Володимира Сальда. Колишній господар міста опинився лише на  третій сходинці з результатом 18.85%, віддавши перевагу екс-губернатору Юрію Одарченку (21.06%). На другій сходинці висуванець від блоку Порошенка Олександр Співаковський (20.90%). Варто зазначити, що поки що розрив між лідерами невеликий, і у Сальдо є шанс прослизнути в парламент. 

На Черкащині вчергове провалила вибори ставлениця Фірташа Валентина Жуковська, а також нардеп екс-регіонал Віктор Тимошенко.

А на Чернігівщині без мандата може залишитись соціаліст Микола Рудьковський.

«Синьо-білі» уламки

Разом з тим, найкращі представники "команди професионалів" таки змогли мобілізувати виборців на своїй електоральній вотчині та пройти в Раду. Найбільше "біло-блакитних мандатів" дали Харківщина, Одещина, Донеччина, Запоріжжя та Луганщина.

Так в Дніпропетровській області в парламент скоріш за все потрапить  близький до Вілкула «ахметівець» Дмитро Шпенов, а також людина Пінчука - Яков Безбах.

На Донеччині виборці вкотре дають шанс екс-регіоналам: в 45 окрузі переміг найстаріший депутат - Юхим Звягільський, а по ОВО №46 в Раду проходить Сергій Клюєв – брат колишнього голови адміністрації Януковича. По 47 округу в Слов’янську перемагає чоловік Наталії Королевської – Юрій Солод, висунутий "Опозиційним блоком", в 48 - гендиректор, ВАТ "ЕМСС", член ПРУ Максим Єфімов, в 49 - почесний президент ПАТ АПК-ІНВЕСТ, народний депутат Денис Омельяненко, в 50 окрузі - президент футбольного клуба «Зоря» Євген Геллєр, в 52 окрузі в Дзержинську - близький до Бориса Колєснікова Ігор Шкіря, в 57 (Маріуполь) – «ахметівець» Сергій Матвієнков.

По своєму 66 округу на Житомирщині впевнено перемагає колишній спікер Володимир Литвин. Разом з тим, у його сина - Івана, який балотується в сусідньому окрузі №67 шансів пройти в Раду небагато. Також через Житомирщину в новий парламент скоріш за все потрапить давній соратник Литвина – Віктор Розвадовський.

На Закарпатті практично поза конкуренцією в Раду потрапляють екс-регіонал Михайло Ланьо і неформальний господар регіону, колишній голова секретаріату Ющенка Віктор Балога та троє його братів: Іван і Павло Балоги, а також Василь Петьовка. 

По Запоріжжю мандати отримають почесний президент «Мотор-Січі» Вячеслав Богуслаєв (77 ОВК), бердянський нардеп-«регіонал» Олександр Пономарьов (78 ОВК), «клюєвець» Володимир Бандуров (79 ОВК), а також Євген Балицький, якого в Раду просуває донецький бізнесмен Андрій Альоша, якого пов’язують дружні стосунки з Олександром Януковичем (80 ОВК).

По Київській області в парламент проходять екс-«біло-блакитний» коняр Олександр Оніщенко (ОВК №93), а також "фіртошевець" Ярослав Москаленко (ОВК №96), відомий тим, що під час голосування за диктаторські закони 16 січня зі сміхом на обличчі підняв обидві руки.

Від Кіровоградщини нардепами скоріш за все стануть член молодої команди Черновецького Олесь Довгий (102 округ), колишній «регіонал» Станіслав Березкін, а також «співочий ректор» Михайло Поплавський, який в минулому скликанні голосував в унісон з командою Януковича.

На Луганщині в трьох з п'яти округів перемагають люди «газовика» Бойка: скандальний екс-глава «Нафтогазу» Євген Бакулін, нардеп Юлій Іоффе, та екс-мер Лисичанська, нардеп Сергій Дунаєв.

В Миколаївській області в своєму 128 округу перемагає Артем Ільюк, який входив в орбіту екс-губернатора-«азарівця»  Миколи Круглова.

Від Одеси в Раду потрапляє ціла купка «біло-блакитних» мажоритарників: по 133 округу екс-губернатор-«клюєвець» Едуард Матвійчук, по 135 - найвідоміший в Україні  «підрахуй» Сергій Ківалов, а також олігархи Леонід Клімов (137 округ), Іван Фурсін (138 округ), Олександр Пресман (139 округ), Антон Кіссе (142 округ), Олександр Урбанський (143 округ) та Віталій Барвіненко (141 округ).

На Потавщині по своєму 147 округу в Раду проходить орієнтований на Деркача екс-«регіонал» Олег Кулініч.

Сам колишній президент «Енергоаму» Андрій Деркач перемагає на своїй вотчині по 159 округу в Сумській області. Ще один «екс-регіонал» і близький друг колишнього губернатора Сумщини Чмиря – Ігор Молоток – вже  переміг в 160 окрузі.

Колишні регіонали також застовпили за собою майже всі округи на Харківщині: Валерій Писаренко – 168-й, українофоб Дмитро Святаш – 170-й, Віталій Хомутинник -171-й, «хлібний король» Олександр Мисик – 172-й, будівельний магнат Анатолій Денисенко – 173-й, Олександр Фельдман – 174-й, «бойківець» Володимир Кацуба – 175-й, екс-головний регіонал Дмитро Шенцев – 176-й, екс-керівник Південної залізниці Віктор Остапчук -177-й, брат найвідомішого і найодіознішего губернатора Дмитро Добкін - 178-й,  Василь Грицак,  якого пов’язують з консорціумом ЄДАПС –  179-й, Євген Мураєв, якого повязують родинні зв’язки з Миколою Азаровим, - 181-й.

Від Хмельниччини в Раді знову скоріш за все опиниться власник «Епіцентру» Олександр Герега, який перемагає в своєму 192 окрузі, «литвиновець» Сергій Лабазюк по 188 округу, а також цивільний чоловік  Інни Богословської – Володимир Мельниченко по 193 округу.  

В своєму 200 окрузі в Черкаській області перемагає «батько-засновник» тендерної палати Антон Яценко, та гендиректор ТОВ «Панда» Геннадій Бобов (в окрузі №196)

А на Чернігівщині мандат скоріш за все отримає голова фракції «тушок» Ігор Рибаков (по 207 округу).

Теги:
Читайте також:
Київ
+9°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.06
    Купівля 39.06
    Продаж 39.53
  • EUR
    Купівля 42.22
    Продаж 42.96
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
29 березня
02:17
Оновлено
шахед
Росія атакує "шахедами" в ніч на 29 березня: на Дніпропетровщині поранено людину, на Київщині працює ППО
01:59
Михайло Мудрик, збірна України, Євро-2024
Євро-2024: скарги тренерів змусили УЄФА змінити правила турніру
01:39
Олександр Сирський
Обговорили захист від російських ракет: Сирський поспілкувався з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США
00:56
Марта Костюк
"Ледь не загинула на Мальдівах": тенісистка Костюк розповіла шалену історію з медового місяця
00:32
Жерсон Динамо
Футболіста "Динамо" засудили на 18 місяців умовного ув'язнення
00:17
Якщо Росія вторгнеться в Естонію, вирішальна перемога має бути дуже швидкою, – командувач сил оборони Мартін Герем
00:06
Російський літак "загубив" чергову авіабомбу над Білгородщиною, 9-ту за тиждень, – росЗМІ
2024, четвер
28 березня
23:03
Уражені "Росатомом"
У РФ заарештували топменеджера Росатому Сахарова
22:53
Оновлено
Росіяни вивели в Чорне море підводний ракетоносій після тижневої паузи
22:48
ДТП
У ПАР упав з мосту й загорівся автобус, загинули щонайменше 45 людей
22:30
Оновлено
Прем'єр міністр України Денис Шмигаль та прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск
Україна запропонувала 5 кроків для розблокування кордону, - Шмигаль після зустрічі з Туском
22:21
Окупанти, кримінал, росіяни
На ТОТ Запорізької області росіяни повноцінно розпочали мобілізаційний облік, - Федоров
22:19
"Новий український правопис мають використовувати всі держструктури": нардеп нагадав про закінчення перехідного періоду
21:58
Telegram логотип
Дуров анонсував нову функцію для користувачів Telegram з України, Білорусі й Росії
21:44
Ексклюзив
Мусієнко
Росія намагається створити пастку, розігруючи карту виборів в Україні та легітимності Зеленського, - політолог Мусієнко
21:44
Снаряди 155-мм
Учасники чеської ініціативи уклали угоду, за якою Україна отримає 1 млн снарядів, - ЗМІ
21:38
G7
У G7 закликали Київ до прозорого відбору нового керівництва ВККС
21:28
ЄС
Деякі євродепутати отримували гроші за поширення російської пропаганди, - прем'єр Бельгії Де Кроо
21:26
Ексклюзив
Ігор Лапін
В Україні за свободою слова заховалася свобода пропаганди та брехні, - офіцер ЗСУ Лапін
20:57
Путін та Кім Чен Ин
Підривають критично важливі санкції: США засудили вето РФ в ООН щодо КНДР
20:29
Москва, теракт у ТРЦ "Крокус"
Путін використовує теракт у Москві, щоб мобілізувати суспільство проти України, - Зеленський
20:22
Оновлено
Стрілянина в Житомирі: поліція затримала підозрюваного в убивстві
20:06
Санкції на алмази
Через санкції продаж алмазів з Росії впав на понад 60%, - Reuters
20:02
OPINION
Ігор Гулик
Чи є різниця між ІДІЛ та "русскім міром"?
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 764-го дня війни: збитий російський винищувач упав у море, у Росії один з НПЗ повністю зупинився через атаку дрона
19:58
Дмитро Кулеба
"Москва більше не приховує військової співпраці з КНДР": Кулеба про вето РФ на проєкт резолюції Радбезу ООН
19:48
На фото: Люк Бессон
Люк Бессон повідомив, що вже почав зйомки власної версії "Дракули"
19:41
Ексклюзив
Карта. Красногорівка-Вугледар_2603
Ворог застосовує все - КАБи, отруйні скиди гранат, фосфор: офіцер "Легіону Свободи" Воронов про Новопавлівський напрямок
19:38
Москва, теракт у ТРЦ "Крокус"
Слідком РФ заявив, що знайшов "докази" причетності України до теракту в Москві
19:29
ЗСУ
За добу на фронті відбулось 48 боєзіткнень, Сили оборони відбили 11 російських атак на Бахмутському напрямку
19:21
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
19:06
шпигун
У Польщі  провели спецоперацію проти російської шпигунської мережі
19:02
Оновлено
Україна-НАТО
Відбулося позачергове засідання Ради Україна - НАТО
18:44
Президент Зеленський з головою Національних зборів Франції Яель Брон-Піве
Голова нижньої палати парламенту Франції прибула до України та зустрілася з Зеленським
18:36
Зеленський Джонсон
"Ухвалення допомоги для України критично важливе": Зеленський поговорив зі спікером палати представників Джонсоном
18:28
соцмережа Х (Твіттер)
Маск розповів, які користувачі отримають доступ до преміум-функцій соцмережі X безкоштовно
18:19
Ексклюзив
Атака Харкова
У Defence Express розповіли про бомбу УМПБ Д-30СН, якою РФ вдарила по Харкову 27 березня
18:07
Денис Пушилін
Організували "вибори" Путіна на ТОТ Донеччини: СБУ оголосила підозру Пушиліну та двом його поплічникам
18:06
На фото: "Київська пектораль – 2023"
Театральна премія "Київська пектораль – 2023" оголосила переможців
18:05
війна з росією нафта безпілотник
Куйбишевський НПЗ в Росії після удару БПЛА повністю зупинив роботу, - ЗМІ
Більше новин