Чи є межа цинізму Ахметова і його вихованців?

Присвятивши вчорашню перемогу "Шахтаря" над "БАТЕ" загиблим дітям, капітан "гірників" Даріо Срна та президент клубу Рінат Ахметов вкотре продемонстрували власний цинізм вищої проби

Вчора на стадіон біля донецької середньої школи № 63 впав снаряд. В результаті вибуху загинуло двоє дітей. Один з загиблих - восьмикласник, інший - 18-річний випускник. Також було поранено чотирьох хлопців. Всі вони грали у футбол.

За кілька годин після трагедії на офіційному сайті ФК "Шахтар" з'явилася офіційна заява Ріната Ахметова: "Перш за все, я хочу сказати дуже щирі слова співчуття рідним загиблих дітей. І запевнити сім'ї поранених у тому, що ми зробимо все, аби швидше поставити їхніх дітей на ноги. І ще хочу спеціально сказати: ми нікого не залишимо в біді! Мій Гуманітарний штаб надасть всю необхідну допомогу постраждалим у цій трагедії. 

Скажіть мені, скільки ще має бути дитячих смертей, загиблих та скалічених, скільки ще має бути сліз, щоб ця війна нарешті скінчилася?! Я звертаюся до всіх: зупиніть вогонь! Припиніть вбивати мирних жителів! Припиніть вбивати дітей!"

Схожі заяви ФК "Шахтар" робив і раніше, зокрема, після обстрілів "Донбас Арени". Рінат Ахметов продовжує вдавати, що до війни на Сході України він, "господар Донбасу", не має жодного відношення. Він волає "зупиніть вогонь", але так і хочеться поставити йому питання: "Де Ви були, Рінате Леонідовичу, коли терористи навесні окуповували Донецьк? Коли патріоти України виходили на демонстрації у Вашому улюбленому місті, а їх били і вбивали? Чому так пізно зреагували?".

Але цього разу до цинічних заяв олігарха додалися слова капітана "Шахтаря" Даріо Срни. Після розгромної перемоги над "БАТЕ" у Лізі чемпіонів Срна, який вже звик присвячувати перемоги жителям Донбасу, мабуть, не подумавши головою, заявив, що новина про трагедію у Донецьку стала шоком, але "надала додатковий стимул грати ще краще" і перемогу вони присвячують загиблим дітям.

"Перед грою ми дізналися нехороші новини - в Донецьку загинули дві дитини. Мій гол, нашу перемогу присвячуємо їм, їхнім батькам, які повинні знати, що ми з ними в цей важкий період. Дуже шкода, коли гинуть діти - майбутнє України, майбутнє Донецька. Потрібно скоріше з усім цим закінчувати", - зазначив Срна.

Мабуть, батькам загиблих дітей дійсно дуже потрібна була перемога "Шахтаря" та гол Срни. Тепер, мабуть, на думку донецького менеджменту "Шахтаря", цим людям стало легше.

Більшого цинізму особисто я в житті ще не бачив і не чув.

Їм було б легше, якби Ахметов у свій час не гудками намагався зупинити терористів, а зробив би реальні кроки, щоб не допустити війну в регіоні, який він довгий час вважав своїм. У регіоні, де важали Ахметова "господарем".

Зараз цинічні заяви гравців, менеджерів та самого Ахметова лише посилюють у людей злість. І ніякими Гуманітарними штабами, перемогами на футбольному полі та пустими балачками не змусиш людей не бачити реальну картину кризи на сході.

Останні заяви лише наштовхують на думку, що насправді горе людей - це лише привід зробити чергову безглузду заяву і пропіарити Гуманітарний штаб та "піклування" про людей.