Чому львівські фани женуть Ахметова зі Львова

Під час останніх матчів "Шахтаря" на "Арені Львів" фани вивішували банери та кричали, щоб "Шахтар" забирався геть зі Львова

Перший прецедент стався під час матчу Ліги чемпіонів "Шахтар" - "БАТЕ" (5:0). Тоді на трибунах з'явився банер "Геть зі Львова"

Під час матчу 12-го туру Прем'єр-ліги фани вже голосно заспівали "Шахта, геть зі Львова".

Не секрет, що донецький "Шахтар" у Львові намагається стати популярним. Команда відкрила офіційний фан-шоп, місто рябить рекламою "гірників". Нещодавно у фан-шопі Тарас Степаненко роздавав автографи юним фанам, але позиція Ріната Ахметова та всього донецького клубу щодо конфлікту на сході здивує та розізлить, мабуть, кожного українця.

Донецьк замість всієї України

Ахметов вибрав дуже цинічну позицію. Донецький "Шахтар", як і власник клубу, постійно підкреслює, що клуб є тільки донецьким, піклується лише про Донбас, допомагає лише жителям Донбасу, грає для донецьких людей, навіть для загиблих дітей, і у серці Ахметова та кожного гравця є місце виключно для Донбасу.

Цинічні заяви у стилі "я не маю відношення до війни на Донбасі і припиніть вогонь" дістали вже навіть тих людей, які не мали негативного ставлення до олігарха.

Зараз "Шахтар", який базується у Києві, а матчі проводить у Львові, показує зухвалість та неповагу до інших українців. Команда грає на Західній Україні, де багато чоловіків поклали життя у боях за Донецьк - улюблене місто Ріната Ахметова. Власник "Шахтаря" дуже любить кричати "припиніть вогонь", але і терпіти терористів у Донецьку він не хоче. Можливо, було б розумно допомогти не тільки постраждалим жителям Донбасу, але і дітям, які втратили батьків через війну, яка прийшла в Україну в тому числі і через нейтральну позицію "господаря Донбасу".

"Шахтар" не знайде собі місця в Україні

Звичайно, позицію львівських фанів можна зрозуміти. Так, наразі це не позиція більшості львів'ян. Мені вдалося поговорити з давнім фанатом "Карпат", який також ходить і на "Шахтар" у Львові. Він зазначив, що львів'яни не проти "гірників", але серед місцевої молоді вже панують негативні настрої щодо донецької команди через "безглузді" заяви Ріната Ахметова. Рано чи пізно більшість львів'ян будуть проти "Шахтаря", якщо клуб і надалі буде лише "донецьким",  а не українським.

Дійсно, якщо Ахметов продовжить робити вигляд, що він не винний у війні на сході, а "Шахтар" гратиме лише для Донбасу, то його попросять зі Львова, а потім і з Києва. Доведеться "гірникам" грати Лігу чемпіонів десь у Бухаресті.

Позиція ЗМІ Ахметова

Після матчу з "Дніпром", де майже вся "Арена Львів" підтримувала саме дніпропетровців, а не номінальних господарів, та ще і попросила "Шахтар" з міста, в ефірі телеканалу Ахметова експерти дуже обурювалися поведінкою фанів. Мовляв, "Шахтар" подарував Львову такий футбол, а команду підтримують менше, ніж "Дніпро", та ще й з міста виганяють.

Звичайно, хвалити вболівальників за це не можна, але і критикувати, зважаючи на вищесказане, також. Любов не купиш яскравим футболом, фан-шопом та дорогою рекламою. Тут потрібно включити мозок і бути чесним з людьми і показати, що клуб - це Україна. А якщо тільки Донецьк, будь ласка, їдьте у Донецьк.