Скільки техніки та солдат Росія перекинула в Україну за останній тиждень (КАРТА)

За останній тиждень Росія перекинула на українську територію або зосередила біля нашого кордону більше двохсот одиниць військової техніки та чимало російських військових

Еспресо.TV зібрало всі повідомлення координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука за останній тиждень щодо перекидання російських військ на територію України і їх концентрацію біля україно-російського кордону.

Зокрема росіяни встигли завезти на територію України 50 одиниць різної бронетехніки (в тому числі і танки) ще одну колону бронетехніку (кількість одиниць не визначено), 12 гаубиць (122-мм та 152-мм), новітній російський зенітний ракетно-гарматний комплек "Панцир С-1", одну змішану батальйонну тактичну групу російських десантників чисельністю до роти, батальйонну тактичну группу російських Збройних Сил. Також росіяни за останні дні щодоби завозять до 2-3 конвоїв на територію України.

В прикордонні райони з Україною росіяни вже підвезли 50 танків та 10 командно-штабних машин, 70 БТРів, два ешелони з військовою технікою та особовим складом (до 500 чол).  Також зафіксовано функціонування військового аеродрому поблизу Таганрогу в Ростовській області, який раніше не використовували. На ньому протягом останньої доби прийняли щонайменше 20 транспортних літаків з особовим складом і озброєнням підрозділів російської армії.

Активізація російських військ на території України почалася після отримання боєприпасів, які доставили на Донбас з "псевдогуманітарними" конвоями з Росії.

За данними Тимчука, на заключному етапі перебуває розгортання самого угруповання російсько-терористичних військ - закінчується перекидання сил і засобів (в основному артилерія і бронетехніка) під флангові райони (на північ Луганської області, а також в район Тельманового).

Під виглядом так званої армії "Новоросії" на окупованих територіях створено угрупування російських військ, що складається з підрозділів російської армії і російських найманців, в яку включені окремі місцеві бандформування для другорядних і демонстраційних дій.

Доукомплектування ударних тактичних груп російсько-терористичних військ здійснюється за рахунок "замаскованих" під місцевих бойовиків російських військовослужбовців, що прибувають з Росії.

Зокрема, 5 листопада зафіксована перекидання в прикордонні райони близько 60 одиниць бронетехніки з боку міста Ростов-на-Дону.На залізничну станцію Каменськ-Шахтинський (Ростовська область) прибув ешелон з 50 танками і 10 командно-штабними машинами без розпізнавальних знаків.

В районі Донецька (Ростовської області) зафіксовано переміщення в сторону українського кордону порядку 70 одиниць бронетехніки (БТР).

6 листопада до Київського району Донецька прибула артилерійська група російських військ. У складі артгрупи до 12 одиниць 122-мм гаубиць Д-30 і 152-мм гаубиць "Мста-Б", які укомплектовані російськими фахівцями.

В район Щастя прибула змішана батальйонна тактична група російської армії. У складі групи - до 50 одиниць бронетехніки, включаючи танки.

Зафіксовано перекидання на північ Луганської області невеликих тактичних груп російських десантників чисельністю до роти.

7 листопада через пункт пропуску "Ізварине" з території Росії в Україну пройшла колона бронетехніки.

В район Щастя Луганської області прибула батальйонна тактична група Збройних сил Росії

Також зафіксовано прибуття і розвантаження на ж/д станції Каменськ-Шахтинський (Ростовська область) 2-х ешелонів з військовою технікою та особовим складом (до 500 чол).

За інформацією Дмитра Тимчука на Донбасі активно діють не тільки російські найманці, а й підрозділи армії Росії, штатні ДРГ спецназу ГРУ, і підрозділи ВДВ, і підрозділи зі складу бригад Сухопутних військ ЗС РФ (в основному - з ЮВО і ЦВО).

Сьогодні, 11 листопада, за повідомленням "Інформаційного спротиву" постачання з Росії, переважно, йде через Сніжне і Амвросіївку (до 2-3 конвоїв постачання щодоби).

Підтверджена поява в розпорядженні військ новітнього російського ЗРПК "Панцир С-1" в районі Новоазовська. У складі розрахунку ЗРПК - кадрові російські військовослужбовці.

ЗРПК "Панцир С-1"

Триває перекидання особового складу та військової техніки Збройних Сил Російської Федерації в прикордонні райони з Україною. Зокрема, йде перекидання підрозділів за напрямом на Новоазовск. Одночасно зафіксовано функціонування військового аеродрому поблизу Таганрогу в Ростовській області, який раніше не використовували. Протягом останньої доби аеродром прийняв щонайменше 20 транспортних літаків з особовим складом і озброєнням підрозділів російської армії.