Навіщо Льовочкін тролить Вілкула

Висунувши "ахметівця" Олександра Вілкула кандидатом в спікери, колишній очільник Адміністрації Януковича Сергій Льовочкін тролить як персонально Вілкула, так і все ахметівське крило "Опозиційного блоку"

Сьогодні Сергій Льовочкін від імені усього "Опозиційного блоку" висунув кандидатом на посаду голови Верховної Ради колишнього віце-прем’єра в уряді Миколи Азарова Олександра Вілкула. "Ми будемо пропонувати кандидатуру спікера від "Опозиційного блоку"... Ми визначили для себе, що це буде Олександр Вілкул", - заявив він журналістам в кулуарах парламенту.

Також Льовочкін додав, що в партії, мовляв, розуміють, що самостійно вона не зможе забезпечити голосування за Вілкула, проте висловив сподівання, що Вілкула підтримають депутати від інших політсил.

На перший погляд така заява Льовочкіна виглядає як звичайний абсурд. Всім прекрасно відомо, що "Опозиційний блок" не є і не може бути учасником майбутньої коаліції і жодним чином на спікерство не претендує. Єдина посада у президії парламенту, що належатиме опозиції – посада "другого" віце-спікера. Саме про цю посаду і мав би говорити Льовочкін, але чомусь "вирішив" попретендувати на недосяжне.

Єдиним поясненням "лобіювання" Льовочкіним Вілкула є тролінг, мета якого загнати конкурента по партії в політичне гетто - адже посада другого віце-спікера немає жодного значення. Окрім того, що Вілкул не зможе прогулювати засідання, а буде весь час сидіти в президії і натискатиме на кнопки.

Нагадаємо, буквально вчора Льовочкін заявив, що планує створити на базі "Опозиційного блоку" нову політичну силу. ЗМІ одразу ж написали, що головною метою "ребрендінгу ОБ" стане мінімізація впливу Ріната Ахметова на опозиційну нішу з перспективою остаточного витіснення Ріната Леонідовича та його людей на маргінес. Благо, ситуація на Донбасі цьому тільки сприяє. Сьогоднішній же тролінг Вілкула – це підтвердження реальності такого сценарію. Ахметов, судячи з усього, проковтнув цю наживку і "повівся" на нікому не потрібну посаду другого віце-спікера. Натомість люди Льовочкіна (та й він сам) будуть головними спікерами ОП і будуть вибудовувати свої парламентські і партійні схеми.

Отже, можна очікувати, що під час спікеріади "льовочкінці" продовжать активно і безперспективно сватати Вілкула в голови парламенту, тим самим продовжуючи спалювати його (всі знають, що Вілкул не найкращий оратор і куди краще почуває себе в економічній ніж політичній риториці).

Зрештою, не виключено, що потім, замість Вілкула поставлять когось іншого на посаду віце-спікера. Сам вілкул вважатиме, що він набирає політичної ваги, хоча насправді - його просто кидають на амбразуру. Ну аж надто він замараний роботою в уряді Азарова.