Одноразова країна: в Росії досі користуються технологіями князя Потьомкіна

Як відомо, Росія "піднімається з колін". І, якщо у пересічного росіянина раптом виникнуть сумніви у цій тезі, їх швиденько прибирають за допомогою муляжів благоустрою

Еспресо.TV пропонує вашій увазі кілька історій про бутафорську Росію. З картинками.

Є в місті-курорті Сочі однойменна річка.  А вздовж річки була дуже стара набережна, на якій лежала каналізаційна труба. Труба іноді протікала прямо в річку.

Одного разу сталося диво і Сочі виграв право на проведення зимової Олімпіади. Разом з дивом на місто пролився золотий дощ  з федерального бюджету. Місто вирішили в порядок привести, щоб не було соромно перед гостями заморськими. Виділили на цю справу 300 мільйонів рублів.

Рік тому закінчили реконструкцію. Плиточку поклали, лавочки красиві, трубу закопали. Загалом, вийшло непогано.

Пройшла олімпіада, роз'їхалися гості. А набережна почала розвалюватися.

Бетон став схожий на пінопласт і почав кришитися прямо в руках.

Пройшли дощі і огорожа впала в річку.

В минулі вихідні Сочі відзначав день міста. До цього свята набережну знову вирішили відремонтувати. 300 мільйонів більше не було.

Тому міські чиновники вибрали бюджетний варіант реконструкції - просто роздрукували банер і закрили їм дірки в паркані.

Шкода, що банерів не на всі дірки вистачило.

А це вже славне російське місто Суздаль. 

Рік тому зібрався відвідати ці місця цар-батюшка всієї Росії Володимир Путін. Щоб не впасти «в грязь лицом» вирішили місцеві посіпаки "облагородити" суздальські вулиці. А оскільки всі бюджетні гроші були вже давно вкрадені і пропиті, то будинки загорнули в банери.

На банерах намалювали не тільки фасади, але і квіткові горщики,

котів (наче живий, тільки не мявчить),


і навіть берізки з зеленим листям.


У цього будиночка вус відклеївся - куточок загорнувся:))


Щасливі обличчя суздальців, які визирають з вікон та всміхаються своєму государю не намалювали.  Будинки, які розташовані на передбачуваному маршруті президента, відвідали співробітники спецорганів і попередили мешканців, щоб ніхто не підходив до вікон під час проїзду царственої особи. Адже і по намальованій пиці можна стрельнути.

І яке ж горе. Цар-батюшка так і не удостоїв Суздаль своїм "явлєнієм". Але банери залишились. Під ними так затишно мишам та щурам.

Є приклади бутафорської Росії і в столиці України. Ось, будівля Посольства Росії в Києві.