"Міністрами" в ЛНР стали чиновники Єфремова та Кравченка

Головний луганський бойовик Ігор Плотницький призначив "міністрів " в своїй терористичній країні "ЛНР"

Переважна більшість нових "урядовців" - це колишні клерки, дрібні підприємці та депутати, які так чи інакше були пов'язані з біло-блакитним анклавом, створеним колишнім господарем області Олександром Єфремовим і не могли самостійно дрейфувати в цій системі координат без відповідного благословіння. То ж питання, кому було вигідне створення хаосу та руйнування Луганщини, звісно ж риторичне. 

Так, крісло "першого заступника голови Ради Міністрів" зайняв Валерій Потапов, який перекваліфікувався з "міністра сільського господарства та продовольства" після того, як заявив, що ЛНР домовилася з Росією про пряме постачання газу на територію "республіки" (він же став "правою рукою" Плотницького - першим заступником голови "Ради міністрів") . В своєму дотерористичному минулому, за даними ЗМІ, він був співробітником приватного акціонерного товариства "Креатив" (закупівля сільгосппродукції).

Посаду "міністра фінансів" обійняв Євген Мануйлов, який був помічником заступника голови Луганської облдержадміністрації (2000-2001рр.. за часів губернаторства Єфремова). З липня 2010 по липень 2014  він обіймав посаду заступника начальника Держказначейства у Луганській області.

"Міністром праці та соціальної політики" стала  Світлана Малахова, екс-керівник управління Луганської міської ради з питань праці та соціального захисту населення (за часів мерства Кравченка).

 До речі, на сайті міськради вона і досі зазначена як керівник департаменту.

"Міністерство юстиції" очолив нотаріус Олександр Шубін, колись співробітник державної нотаріальної контори №1.

Найцікавіше, що "Будівництвом і ЖКГ" в ЛНР буде опікуватися колишній директор департаменту забезпечення життєдіяльності міста Луганської міської ради, та екс-директор Луганського МКП "Теплокомуненерго" Олексій Русаков,  який був засуджений на 4 роки позбавлення волі за махінації з комунальними платежами. Як відзначає видання «Молодогвардеец», Олексій Русаков, на початку 2000-х був начальником домоуправління №22 у Жовтневому районі Луганська. Він виступив організатором і лідером злочинної групи, створеної для здійснення махінацій з платежами населення. Рішенням суду Русаков був визнаний винним за статтею 367 частина 2 КК України (халатність, що завдала тяжкі наслідки) і засуджений до 4 років позбавлення волі. Крім цього, рішенням суду Русаков був позбавлений права займати керівні посади.

Крім того, 25 листопада на зібранні так званої  "Народної ради" ЛНР  були затверджені  заступники та керівник апарату "Народної ради", яку очолює бойовик Геннадій Ципкалов.

Так "першим заступником"  стала Світлана Гізай - дружина екс-керівника військово-патріотичного об'єднання "Каскад" Олександра Гізая, який загинув під час вибуху в Луганській ОДА.

Ще одним заступником став алчевський сепаратист Владислав Дейнего, в минулому директор комунального науково-виробничого підприємства «Інформаційний центр», а також депутат Алчевської міськради обраний по мажоритарному округу. Колись активний член Партії регіонів.

Апарат "Народної Ради" ЛНР очолила Лія Коваленко – 32-річна активістка з Ровеньок, член "Луганської гвардії" і "ЦВК ЛНР". В минулому приватний підприємець, власник комп'ютерного магазину.