В Росії почали розкуркулення Януковича з сім’єю

Заяви російських депутатів про можливість видворення Віктора Януковича та його поплічників ні що інше ніж добре відомий екс-президенту "развод на бабкі"

В останні дні російські депутати все частіше почали говорити про можливість видворення з Росії президента-втікача Віктора Януковича та його кампанії

Спочатку про це заявив російський політичний фрік з фракції КПРФ Валерій Рашкін. Безпосередньо Януковича російський комуніст виганяти не наважився, а от його вірному другу екс-прем’єру Миколі Азарову дісталося на повну. На думку Рашкіна, саме Микола Янович крав російський газ, а тому аж ніяк не заслуговує на притулок у Росії.

"Азаров, будучи прем’єр-міністром України, протягом чотирьох років займався тим, що фактично заохочував крадіжку російського газу і проводив маніпуляції з боргами України перед Росією. Чому тепер ми повинні його рятувати і забезпечувати йому комфортне життя тут? Тим більше, з чому Росія повинна жертвувати своїм іміджем, захищаючи сина Азарова, обвинуваченого в розкраданні державних коштів? Ця людина не є громадянином Росії. У нього австрійський паспорт. Його дуже чекають в Австрії, де заарештовані його рахунки, і де щодо нього ведеться розслідування. Його потрібно видати Австрії", — запропонував він.

Звісно, надто серйозно заяву Рашкіна ніхто не сприйняв, адже останній має стійку репутацію політичного клоуна. В його здобутку пропозиції кидати дротики в портрет Путіна, шукати "Правий сектор" у Підмосков’ї, тощо. Але сам Янукович натяк мав зрозуміти. Напевно так і не зрозумів, тому сьогодні до "тролінгу" президента-втікача долучився і більш вагомий гравець.

Цього разу на "легітимного" наїхав представник путінської партії "Єдина Росія" Валерій Якушев, який почав з того, що політикам, "які тікають від правосуддя на батьківщині, немає місця в Росії", а згодом пояснив більш популярно: Азаров, його син Олексій, екс-генпрокурор України Віктор Пшонка і сам Янукович повинні допомогти Донбасу і підтримати політику Росії щодо "Новоросії", інакше їм доведеться попрощатися з гостинною Москвою.

"Якщо Азаров, Янукович, Пшонка по-людськи не розуміють свій моральний обов'язок перед жителями Донбасу і не хочуть надати допомогу його жителям, то потрібно не просто просити, щоб вони виїхали, а гнати палицею з Росії і нехай їх судять на їхній батьківщині по їхнім законам. Вони повинні спокутувати свою провину, а не ховатися від своїх побратимів. Навіщо вони тут, якщо не підтримують політику Росії і Новоросію? І Росія має повне моральне право вислати їх з країни, але краще б вони одумалися і почали допомагати Донецьку і всій Новоросії", - зазначив Якушев.

Цього разу не зрозуміти, що від Януковича і компанії хоче Кремль, вкрай важко. Як відомо, після кількох прес-конференції в Ростові-на-Дону, які пройшли під гаслом "Я легітимний", Віктор Федорович надовго замовк. Щодо війни на Донбасі, то Янукович висловився лише одного разу – 16 липня він записав відеозвернення, в якому закликав Порошенка припинити АТО, але так і не підтримав путінську ідею створення Новоросії.

Тепер Януковичу чітко пояснили, що він або підтримує бандитські республіки, в тому числі і фінансово, або ризикує опинитися в українському суді. Це, звісно, стосується і всіх друзів перелічених Януковича.

І справді, навіщо Росії витрачатися на зброю та "гуманітарку" для терористів Новоросії, якщо всі витрати можна перекласти на українських втікачів, які, за різними даними, прихопили з собою десятки, а то і сотні, мільярдів доларів з українського бюджету. Та й на інші цілі "русского міра" гроші зайвими не будуть.