Міністерство інформації програло інформаційну війну за власне народження

Міністерство інформаційної політики, яке за задумом його творців, повинно протидіяти російській інформаційній війні, не впоралося з найпершим завданням – переконати політиків і суспільство у власній необхідності

Як уже писало Еспресо.TV, Міністерство інформації зможе працювати і бути корисним лише, якщо працюватиме в тісній координації зі спецслужбами і та державними інформагенції, на які мають витрачатися серйозні кошти. На питання, чи будуть забезпечені такі умови роботи, за останні дні ніхто так і не відповів.

Те, що інформпідтримка створення Міністерства інформації виявилася недостатньою, яскраво засвідчила сьогоднішня дискусія у парламенті щодо майбутнього складу уряду.

Проти створення цього міністерства виступила фракція "Самопомочі" і навіть вимагала виключити це питання з загального пакету. Правда, голосів фракції Андрія Садового для виключення "інформаційного питання" не вистачило, так само як і не виключено, що протидія створенню скандального міністерства - не мета "Самопомочі", а лише привід, щоб затягнути переговори та виторгувати собі нові преференції, але підстави вимагати виключення цього питання у "Самопомочі" вочевидь були.

"Ми не до кінця розуміємо його (Міністерства інформації, ред.) завдання і чим воно буде займатися. Ми пропонуємо винести голосування за міністра в цього міністерстві за пакет", - заявив голова фракції "Самопомочі", пояснюючи позицію своєї політсили на голосуванні.
Але крім, "Самопомочі" проти створення міністерства виступили і низка журналістів, вивісивши відповідний плакат в ложі преси, та навіть поважна світова організація "Репортери без кордонів". "Надання повноважень щодо "інформаційною політики " в руки уряду буде суттєвим регресом та може прокласти шлях для серйозних зловживань", - заявив генсек цієї організації Крістоф Делуар.

Також неоднозначно ідею створення такого міністерства оцінили і в експертному середовищі. Багато з експертів не зрозуміли навіщо подібне міністерство в демократичній державі, а чим воно відрізнятиметься від славнозвісної установи Йозефа Геббельса ніхто так і не пояснив.

Все це наштовхує на досить невтішний висновок – Міністерство інформації не зуміло прореформувати навіть себе, а отже є досить аргументовані сумніви, що воно зможе захистити інформаційну безпеку держави.