Захоплення заручників в центрі Сіднея (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У понеділок вранці невідомий озброєний чоловік захопив заручників у кафе Lindt в центрі австралійського міста Сідней. Точна кількість заручників дотепер залишається невідомою

Зміст

Поліція від початку веде переговори з терористом. Правоохоронці налаштовані на "мирне вирішення" проблеми, але судячи з екіпіровки, готові до будь-якого розвитку подій.

Представник компанії Lindt, яка є власником кафе, каже що на момент захоплення в будівлі перебували 10 працівників і 30 відвідувачів.


Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт повідомив, що нападник заявив про політичні мотиви свого вчинку.

Чорний прапор з білими арабськими літерами, вивішений нападником з вікна кафе, не є прапором "Ісламської держави", вважає експерт ВВС з питань безпеки Френк Гарднер. При тому п'яти заручникам – трьом чоловікам і двом жінкам - вдалося втекти з приміщення кафе, що викликало лють терориста.

Комісар поліції Ендрю Сципіона заявив, що увагу правоохоронців зосереджено тільки на одному місці в Сіднеї - кафе Lindt. Однак з'являлася інформація про те, що в інших місцях міста, таких як Оперний театр, можуть бути закладені бомби.

 

 

Захоплене кафе знаходиться в центрі Сіднея. Поруч знаходиться офіс прем'єр-міністра і офіси двох національних банків. Міський парламент також розташовується в декількох кварталах від захопленого кафе.

Місцеві ЗМІ повідомили, що повітряний простір над центральною частиною міста було закрито для польотів

фото: REUTERS; AP Photo; AFP; CNBC