Як харківські та одеські "люстратори" допомагають терористам Лугандону

Сьогоднішні безлади в Харкові та Одесі є прямим продовженням аналогічних подій в Вінниці та Запоріжжі. На тлі нових мінських переговорів розхитування ситуації в цих містах вигідно лише Кремлю та його агентурі в Україні в особі екс-регіоналів

Сьогоднішні сесії харківської та одеської міськрад відбулися за уже відпрацьованими у Вінниці та Запоріжжі сценаріями безладів та протистояння. І в "першій столиці" і в "південній пальмірі" місцеві депутати були змушені працювати під акомпанемент вуличних акцій протесту. Попри відносно неневелику чисельність учасників, акції носили відверто провокативний характер. Так, у Харкові мітингувальники вдалися до спроби штурму адміністративної будівлі та перекривали дороги, а в Одесі спробували позакидати до смітників місцевих депутатів від партії сепаратиста Ігоря Маркова "Родина".

На відміну від вінницьких та запорізьких подій цього разу обійшлося без активістів "Свободи" та особистої участі головного "радикала" Олега Ляшка. Проте методи "протестів" та локації вказують, що всі ці події є ланками одного ланцюга, покликаного розхитувати ситуацію в країні.

Які б благородні гасла не висували нові "майданівці", не можна не розуміти, що силове протистояння в таких, м’яко кажучи, неспокійних з точки зору сепаратизму містах як Харків та Одеса, грає на руку лише терористам з "ДНР" та "ЛНР", їхнім московським покровителям і власне Кремлю, які тільки й мріють про "третій Майдан" в Україні та розширення "народних республік" на всю міфічну "Новоросію від Луганська до Одеси".

Серед організаторів акції в Харкові засвітився такий собі "Правий корпус" Автомайдану. Тут варто нагадати, що в русі Автомайдану уже давно намітився розкол. Більша та поміркованіша його частина уже давно не хоче мати нічого спільного з одним з колишніх лідерів Сергієм Кобою, який завжди мав репутацію провокатора, а за останній час встиг засвітитися в кількох скандалах та стати об’єктом кримінального переслідування за хуліганство.

Тепер же Автомайдан, чи ті, хто себе ним називає, розхитуючи ситуацію в Харкові, підкладають свиню главі МВС, харків’янину Арссену Авакову, що вигідно в першу чергу тим же колишнім регіоналам. З одного боку Авакова змушують захищати свого давнього політичного супротивника Геннадія Кернеса, а з іншого мстяться Кернесу, який після замаху на нього відійшов від відвертого сепаратизму і наразі діє у руслі дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського.

Також зазначимо, що аж ніяк не випадково, що протистояння в містах, на які відверто претендують терористи, розгорілося саме напередодні нових мінських переговорів. За нехитрим розрахунком кремлівських стратегів, безлади в українських містах, а особливо в Харкові та Одесі мають змусити українську сторону бути більш поступливою, і в цьому Москві вкотре свідомо чи несвідомо підіграли місцеві активісти та "сміттєві люстратори".