АФІША: Найцікавіші культурні події 27 грудня – 11 січня

Журналісти Еспресо.TV поцікавились, як провести період новорічних свят з користю та задоволенням для себе

З наступного тижня все захопить атмосфера новорічних свят. 

Концерт BRUTTO в Києві

27 грудня в концерт-холі Stereo Plaza відбудеться концерт екс-Ляпіса Трубецького. Один з нових гуртів, що були засновані після розпаду білоруського гурту, виконає нові хіти з альбому Underdog, а також найкращі хіти "Ляписів".

Стиль "Ляпіса Трубецького" нікуди не зникав. Він зберігається у BRUTTO як пряме продовження Ляпісів.

Ніч Різдвяного Кіно

27 грудня київський кінотеатр "Оскар" пропонує нічний перегляд фільмів, що створять новорічний настрій. У програмі - 3 фільми, наповнені Духом Різдва, Санта з подарунками, конкурси та відмінний святковий настрій. Глядачам покажуть такі фільми: "Чудо на 34й вулиці", "Це чудове життя" та "Зустрінь мене в Сент-Луїсі" - класичні американські новорічні хіти, що стали втіленням Різдва у всьому світі.

Програма заходу:
23:00 - 00:00 Розважальна програма, конкурси та подарунки від Санти, професійний фотограф
00:00 Початок першого фільму "Чудо на 34-й Вулиці"
1:35 - 2:05 Перерва. Робота барів та розважальна програма.
2:05 Початок другого фільму "Зустрінемося в Сент-Луїсі"
3:55 - 4:25 Перерва. Робота барів та розважальна програма.
4:25 Початок третього фільму "Це чудове життя"

Новий Рік на Софійській площі

Цьогоріч головне святкування Нового Року відбудеться на Софійській площі.

Святкування розпочнеться о 20:00 увечері 31 грудня і закінчиться далеко за північ 1 січня. У новорічну ніч гостям свята запропонують святковий концерт з виступом симфонічного оркестру "Київ Класік", а також хіти популярних українських виконавців. Відразу після півночі вперше буде виконана новорічна пісня, яка перемогла в конкурсі, проведеному організаторами заходу.

Свято у серці країни зазвичай триває до 2:00. Кульмінацією має стати великий святковий феєрверк. Концертна програма, організатором якої виступить Олег Скрипка, передбачена і на 1 січня.

"Новорічне місто" на арт-заводі "Платформа"

Протягом всіх новорічних свят до 11 січня щодня з 10:00 до 22:00 на арт-заводі можна буде покататися на триметровій крижаній гірці, помилуватися гігантськими скульптурами з льоду і снігу і пограти в сніжки, купити новорічні подарунки, взяти участь у захоплюючих майстер-класах для дорослих і дітей і загадати бажання Діду Морозу. Кожен тиждень фестивалю буде відповідати певній тематиці.

Дивовижний Музей Казок

Відвідати Музей Казок і познайомитися в живу з улюбленими персонажами можна буде протягом новорічних свят до 11 січня. 

У Музеї Казок можна зануритися в атмосферу справжньої казки. Тут немає ані сцени, ані глядацької зали - всі разом з акторами беруть участь у театралізованому дійстві. У музеї представлено 77 казкових персонажів з казок з усього світу.

Мюзикл на льоду "Попелюшка" від світового колективу "World on ice"

Насолодитися знаменитим мюзиклом на льоду "Попелюшка" від колективу з Європи "World on ice", який заворожив вже більше мільйона глядачів під час свого світового туру, можна з 27 грудня по 4 січня. У мюзиклі задіяна 3D анімація, унікальні костюми та більше 50 фігуристів, акробатів, артистів балету, співаків і акторів. Чеські дизайнери потрудилися на славу, створивши 300 унікальних костюмів, а декорації змінюються кілька разів протягом вистави. 

"Країна Мрій Різдвяна" в "Мамаєвій Слободі"

7-9 січня у "Мамаєвій Слободі" відбудеться етнічний фестиваль. Тим, хто любить народні традиції святкування Різдва, є можливість розважитися на фестивалі "Країна Мрій Різдвяна". Тут запланований ярмарок народних майстрів, традиційна різдвяна Шопка, хороводи та пісні навколо багаття, справжній козацький куліш, а також святкові виступи "Воплі Відоплясова" і окремо його лідера Олега Скрипки, а також колективів "Кросна" і "Божичі".