Ахметов остаточно перейшов на бік темряви

"Ахметівське крило" банди "ДНР" розпочало підготовку до весняних виборів в "місцеві ради"

Декілька днів тому один із лідерів терористичної "ДНР" Андрій Пургін заявив,  що вибори до "місцевих органів самоврядування" терористичної "Донецької народної республіки" можуть пройти навесні 2015 року. А напередодні цієї події керівники "молодої держави" зібрали актив правлячого терористичного руху "Донецька республіка" (в "ДНР" у фейкових виборах беруть участь громадські організації та рухи замість партій) та ініціювали повномасштабний початок  партбудівництва на захоплених теренах Донеччини.

"Основна тема зустрічі - структура ГР "Донецька Республіка", створення та розвиток місцевих відділень громадського руху, робота громадських приймалень",  - повідомили учасники зібрання.

Крім того, терористична верхівка визначилася зі змістовною частиною передвиборчої кампанії. Зокрема Пургін зазначив, що принципами, на яких ґрунтується "громадський рух", є "регіональний патріотизм, відродження Російської Православної Церкви - як модератора рівня моралі та моральності суспільства, колективізм, як основа єднання суспільства - справедливість і народовладдя. Крім того, він акцентував увагу на тому, що "Донецька і Луганська народні республіки" - це частина "руського миру".

Також бойовики твердо виріши нести "гундяєвські духовні скрєпи" в маси та найближчим часом провести більш широке збіговисько - "з’їзд".

"Потрібно говорити з населенням. Зустрічатися, роз'яснювати, допомагати. Будемо все робити спільними зусиллями. У нас іншого вибору немає - треба йти вперед ", - сказала   "перший заступник керівника виконкому" Катерина Мартьянова.

Варто зазначити, що одним із лідерів "руху" є нинішній головний бойовик "ДНР" Олександр Захарченко, якого давно і тісно пов'язують з найбагатшою людиною України Рінатом Ахметовим, і який, за даними ЗМІ, раніше працював в структурах, близьких до соратників Ріната Леонідовича та депутатів від Партії регіонів.

Більше того, російська "Нова газета" з посиланням на джерела в адміністрації Володимира Путіна розповсюдила інформацію, що саме Ахметов просив Владислава Суркова призначити керівником "ДНР" Олександра Захарченка. Головою терористичного руху є московський смотрящій, так званий голова "Народної ради ДНР"  Андрій Пургін, який начебто створив цю організацію ще в 2005 році, а головою "виконкому" - близький до Ахметова колишній МММщик Денис Пушилін.  Варто зазначити, що зачистка непідконтрольних бойовиків, яка зараз триває на Луганщині, в "ДНР" минула вже давно і безболісно - після усунення "московської групи" в особіі Бородая та Гіркіна влада в "ДНР" перейшла в руки людей, так чи інакше пов’язаних з Ахметовим. І тепер йому залишилося лише легалізувати підконтрольних маріонеток за допомогою фейкових виборів і остаточно закріпити за собою колишню вотчину. 

Ахметова вже неодноразово звинувачували у зв’язках з терористами. Зокрема, заслуговує на увагу той факт, що на окупованих територіях  терористи не тільки безперешкодно пропускають гуманітарні конвої від Ахметова на відміну від допомоги з України, а і з нетерпінням на них чекають. Крім того, наприкінці листопада хакерська організація "Шалтай-Болтай" опублікувала в мережі масив листів, який належить такому собі Георгію Гавришу, де серед іншого говориться про те, що Ахметов фінансує батальйон "Восток".

І хоча сам бізнесмен до останнього часу неупинно відхрещується від бойовиків, його дії говорять зовсім про інше. На підприємствах Ріната Леонідовича, зокрема "Донецькгірмаш", бойовики налагодили виробництво мінометів, а анонсована "націоналізація" його підприємств так і не почалася.  Крім того, нещодавно шеф-редактором газети "Сегодня", яка належить Ахметову, було призначено відомого українофоба та провідника "руського миру" Олеся Бузину.

Тож поки Рінат Леонідович як мантру повторює "Донбас – це Україна" і піариться на "гуманітарці", підконтрольні йому бойовики заливають кров'ю землю, яка десятки років вважалася його вотчиною.

Про те, як єфремовські бандугруповання  готуються до псевдовиборів на окупованій Луганщині читайте в матеріалі "Єфремов готується легалізувати владу в "ЛНР".