АФІША: Найцікавіші культурні події 31 січня – 6 лютого

Журналісти Еспресо.TV поцікавились, як провести наступний тиждень з користю та задоволенням для себе

Наступного тижня на українців чекає чимало цікавих та розважальних культурних подій.

Світові шедеври соціальної реклами у кінотеатрі "Кінопанорама"

У ці вихідні – 31 січня та 1 лютого – у кінотеатрі "Кінопанорама" покажуть найкращі ролики соціальної реклами за останні роки. Ці ролики були визнані переможцями найвідоміших фестивалів реклами. Усі ці відео – емоційні, зворушливі, провокаційні. 

Представлені ролики стосуються таких тем: боротьба з палінням та зловживанням алкоголю, екологія та охорона навколишнього середовища, безпека на дорогах, толерантність, пропаганда здорового способу життя, СНІД, насильство в сім'ї та родинні цінності, людяність та патріотизм.

У фойє кінотеатру представлять найкращу друковану соціальну рекламу.

Концерт "Сергія Жадана та Собак в Космосі"

У четвер, 5 лютого, до Києва завітають "Сергій Жадан та Собаки в Космосі". На концерті, що відбудеться в Арт-пабі "Бочка" на Подолі, хлопці презентують пісні з альбому "Бийся за неї". 

Композиції  витримано у характерній для хлопців гостросоціальній тематиці із притаманним ска-панк стилю музичним супроводом. Головним героєм пісень "Жадана та Собак", як і раніше, є робітничий клас. Кожна пісня є втіленням думок народу, його переживань, проблем та світосприйняття.

В альбомі не обійшлося без політики. Адже пісня Instagram, безпосередньо стосується міського голови Харкова Геннадія Кернеса. 

Жадан–виконавець настільки ж харизматичний, як і Жадан-читець і оратор, і збирає повні зали не лише в Україні, а й за кордоном. Харківський гурт "Собаки В Космосі" виник в 2000 році.

Ніч кіно з Бенедиктом Камбербетчем

Минулими вихідними всі шанувальники детективів Артура Конан Дайля змогли насолодитися переглядом усіх серій першого сезону серіалу про Шерлока Холмса. Цього ж разу в ніч з 31 січня на 1 лютого можна буде побачити улюбленого актора в інших амплуа. Вільний простір "Циферблат" проведе нічні покази фільмів з Бенедиктом Камбербетчем. Глядачі побачать стрічки "П'ята влада", "Стюарт: Минуле життя" та "Хокінг".

Покази почнуться о 23.00. Вартість однієї години – 18 грн.

Гучні ігри великою компанією

Тих, хто любить ігри у великих компаніях, запрошують до ігротеки в "Мезаніні". В останній день січня тут гратимуть у настільні ігри. У програмі, яка розпочнеться о 18.00, - The Settlers of Catan (гра, що відома також під назвою "Колонізатори"), шахи, монополія, покер, еліас, мафія та гарна музика. Вхід вільний.

Концерт гурту "ТІК"

1 лютого у "Палаці Спорту" український гурт виконає свої найкращі пісні. Український гурт, заснований 10 років тому у Вінниці, розпочинає свій ювілейний тур концертом у Києві. Головною піснею туру музиканти вважають композицію "Люби ти Україну".

"Кожною піснею і кожною нотою ми весь цей час зізнавалися в любові Україні, - говорить лідер гурту Віктор Бронюк, - зараз важливо робити все, що можеш, щоб підтримати країну, щоб змінити щось на краще. І ми теж маємо робити те, що в нас виходить найкраще - співати на славу цьому народові, на славу всій Україні".