Коли Росія вимагатиме видати їй "карателя" Ахметова на суд

Вчора окупаційна влада Кримського півострова націоналізувала майно кримської філії компанії "Укртелеком". Рішення про це так званий кримський парламент прийняв без зайвих рефлексій одноголосно

Мотиви російських окупантів більш ніж зрозумілі.  "Укртелеком" в Криму залишався монополістом стаціонарного телефонного зв’язку, і залишати його Україні якось не дуже по-окупантські.  Отже, нічого дивного в цій історії немає (раніше кримська влада так само "віджала" ще один кримський актив Ахметова – "Крименерго"), окрім привода, який використала окупаційна влада для "віджиму" майна, що належить українському олігарху Рінату Ахметову, який дуже довго був фактичним хазяїном Донбасу.

Як заявив сьогодні кримський "гауляйтер" Сергій "Гоблін" Аксьонов, існують "неспростовні докази" того, що кримська філія компанії Ахметова фінансувала "каральну операцію на Донбасі".

"Прокуратура проводить перевірку, але попередня інформація дозволяє зробити певний висновок. Є незаперечні докази того, що вони платили військові податки і підтримували каральну операцію на південному сході", - зокрема сказав "Гоблін".

Для Ахметова, який з початку війни на Донбасі намагається незграбно лавіювати між Україною і  Росією, подібні звинувачення можуть мати досить серйозні наслідки. Сам Рінат Леонідович так і не висловив своєї відвертої позиції щодо війни, а обмежився пустопорожніми заявами на кшталт "Донбасу потрібен мир". З іншого боку ЗМІ неодноразово звинувачували олігарха в фінансуванні донецьких терористів та у зв’язках з ватажками сепаратистів. І хоча, жодної допомоги від найбагатшого українця наші збройні сили так і не отримали, Ахметов регулярно надсилає на Донбас гуманітарні конвої, підгодовуючи місцеве населення, аби остаточно не втрачати вплив та авторитет "барина" на Донбасі.

Сьогоднішня ж заява Аксьонова добряче вдарила по крихкій позиції Ріната Леонідовича між двох стільців, поставивши його в один ряд з Ігорем Коломойським, якого в Росії уже давно вважають чи не найбільшим "укропофашистським" злом. Як відомо, проти Коломойського в Росії порушені кримінальні справи а сам губернатор Дніпропетровщини заочно арештований.

За цією логікою, тепер Слідчий комітет Російської Федерації має порушити аналогічну справу і проти Ахметова, з усіма відповідними наслідками, адже "докази фінансування ним карателів неспростовні". В Росії ж ніхто не сумнівається в кришталевій чесності  кримського "Гобліна", бо довіру йому виказав сам Володимир Володимирович.

Отже, займаючись "внутрішньокримським віджимом" стратегічних підприємств, Сергій Аксьонов примудрився підсунути свиню і хазяїну Донбасу. Звісно, це можна сприйняти як спробу відбілити Ахметова для української влади, але вочевидь в Україні з такого "відбілювання" лише посміються. А от Росія мусить тепер записати і Ріната Леонідовича до друзів і поплічників "кривавої хунти", той самий висновок мають зробити і "православні бойовики" Донбасу. І весь старанно створюваний Ахметовим імідж миротворця, що стоїть "над сваркою", раптом дуже серйозно захитався.