Арбітр справедливо покарав "Динамо" червоними картками

Ярмоленко та Беланда заслужили червоні картки в матчі з "Генгамом" (1:2)

Довідка: Олег Орєхов - колишній український футбольний арбітр

Якщо подивитися на епізод с порушенням Ярмоленка - це був навмисний удар суперника. За футбольними правилами, навмисний удар суперника ногою або рукою карається червоною карткою. І це не залежить від ділянки поля, де футболіст правила порушував. Звичайно, ми можемо сказати, що він хотів зіграти в м'яч, бо це наша команда і ми за нею вболіваємо. Також ми можемо казати, що арбітр не показав комусь картку, але це не означає, що за навмисний удар суперника не карають видаленням з поля. 

У Ярмоленка було вже настільки багато моментів, коли він отримував червоні картки, які вже на досвіді не мав отримувати. Гравець такого рівня повинен обходити такі ситуації.

В епізоді з видаленням Беланда ситуація аналогічна. Тільки Беланда вдарив суперника, який не володів м'ячем. Обидві червоні картки футболісти заслужили. Залишається лише питання,що вирішить дисциплінарний комітет, коли розглядатиме ці порушення правил. На скільки матчів дискваліфікують футболістів? На мою думку, вони отримають від 1 до 3 матчів дискваліфікації. 

Нагадаємо, що "Динамо" в меншості програло "Генгаму" в першому матчі плей-офф Ліги Європи з рахунком 1:2. Матч-відповідь пройде у Києві 26 лютого.