ТОП-5 "непутніх" прізвищ у російському спорті

Хоч як би Росія хизувалася своїми чемпіонами і їхніми досягненнями на міжнародних спортивних аренах, проте серед них є такі, які просто-таки соромлять кремлівську ідеологію

І перший серед них - боксер Олександр Беспутін. Хороший спортсмен - чемпіон Європи-2013, виступав минулого сезону за "Команду Росії" у Всесвітній серії боксу - наче й приносить славу своїй країні. Але з таким прізвищем, яке звучить як виклик президенту Росії, якось складно вважати його справжнім героєм.

"Непутнім" є і прізвище старшого тренера жіночої збірної Росії з волейболу Павла Борща. Ну як можна було допустити, щоб збірну очолювала людина з відкрито "фашистько-бандерівським" тавром? Загадка, куди дивиться всевидюще око Росії.

Незрозуміло, що робить у біатлонній збірній Олексій Слєпов. Стріляє - так собі, що, зрештою, й не дивно з таким прізвищем. Але ж тренерам треба було подумати, перш ніж ставити його на останній етап естафети чемпіонату Європи-2015. Ясна річ, що іншого завдання, як перемога, перед росіянами і бути не могло. Відомий факт, що фінішери-переможці частенько перетинають лінію з прапором в руках. То як же можна було не передбачити, що Слєпов нічого не помітить, якщо щось піде не так? Ось маєте - він загубив прапор. А що вже геть кепсько - так це те, що він жбуронув стяг просто під ноги... УКРАЇНЦЮ, який фінішував слідом за ним.

Відео: Youtube

Що за прізвище для справжнього російського футболіста - Олесій Гречкін? Ну що він - гречкосій якийсь, якими є ненависні укри? Він же син "великого", "непереможного" російського народу, який ніколи не принизиться до такого хлопського заняття - обробляти землю. Хоча з іншого боку, а можливо, це провидіння? "Наддержаві" зараз непереливки з тими триклятущими санкціями Заходу, доводиться економити на всьому і на футболі в тому числі. От і доведеться хлопцеві грати за гречку.

Ну а показовим для всього російського спорту є, звісно, його голова - Віталій Мутко. Вся прозорість і чесність, всі олімпійські й загальнолюдські принципи в єдино переплились у цьому яскравому прізвищі. Навряд чи у когось язик повернеться звинувачувати його у фінансових чи ще якихсь "мутках".