Кривавий теракт в Ємені: 55 загиблих та більше сотні поранених (ФОТОРЕПОРТАЖ,18+)

Потрійний теракт стався в столиці Ємену - Сані. Терористи-смертники підірвалися під час п'ятничної молитви

Теракти скоєно 20 березня у мечетях Бадр і Аль-Хашуш, передає Еспресо.TV, повідомляє AP.

Перша мечеть розташована на півдні Сани. Один вибух прогримів в середині цієї мечеті, потім стався другий - біля виходу, коли люди почали вибігати з будинку. У мечеті Аль-Хашуш пролунав один вибух. В обох випадках діяли терористи-смертники.

За повідомленням SkyNews Arabiya, серед загиблих в мечеті Бадр був у тому числі і один з духовних лідерів бунтівників-хоусітов Муртада аль-Махтурі. Велика кількість жертв пояснюється тим, що люди зібралися на п'ятничну молитву.

Відповідальність за теракт взяло на себе угрупування "Ісламська держава". Такі дані розповсюдив супутниковий телеканал Al Jazeera, посилаючись на заяви в кількох інтернет-акаунтах в соціальних мережах, що належать терористам.

фото: REUTERS

За останній тиждень це вже другий масштабний теракт. Нагадаємо, 18 березня у столиці Тунісу переодягнені у військову форму бойовики під'їхали на машині до будівлі парламенту Тунісу і увірвалися в розташований поруч з ним музей "Бордо", захопивши в заручники іноземних туристів. В результаті теракту загинула щонайменше 21 особа. Відповідальність за смерті 20 іноземців та трьох тунісців на себе також взяло угруповання "Ісламська держава".