Урятованих моряків траулера "Далекий Схід" доправили на берег (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Уранці 3 квітня вертоліт Мі-8 МНС Росії забрав з борту судна "Андромеда" трьох моряків траулера "Далекий Схід" із найсильнішими переохолодженнями і доставив їх у Магадан

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російські ЗМІ.

У п’ятницю зі світанком у Охотському морі поновилася пошуково-рятувальна операція, пошук ведуть близько 30 суден.

Невідома доля 13 моряків затонулого траулера. У МНС припускають, що їх тіла можуть бути в корпусі судна – на глибині близько 200 метрів, недоступній для водолазів.

Кілька десятків врятованих перебувають на борту "Андромеди" і чекають, коли їх доставлять на сушу. З тими, хто вже на березі, працюють слідчі задля відновлення обставин трагедії.

На "Андромеду" також доставлені тіла 54 загиблих. Судно має вирушити в порт міста Корсаков Сахалінської області.

Нагадаємо, морозильний траулер "Далекий Схід" затонув у ніч на 2 квітня. Сигналу SOS судно не подавало. На борту перебувало 132 людини - громадяни Росії, М'янми, Латвії, Вануату, а також, за даними українського МЗС, четверо громадян України. Доля українських громадян наразі невідома.

За свідченнями тих, хто вижив, судно затонуло практично миттєво. Жертвами катастрофи стали, за останніми даними, 56 осіб, 63 врятовані.

Причина катастрофи точно не відома. Основна версія - порушення баластування судна при підйомі трала з уловом призвело до його миттєвого перекидання. За іншою версією, трагедія сталася внаслідок зіткнення траулера з крижинами.

фото REUTERS