Чи вбивала Бузину і Калашникова "Українська повстанська армія"?

Про причетність до вбивства одіозного журналіста і екс-депутата від Партії регіонів заявила невідома дотепер "Українська повстанська армія"

Відповідальність за вбивство Чечетова, Пеклушенка, Мельника, Калашникова і Бузини взяла на себе така собі "Українська повстанська армія". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив політолог Володимир Фесенко. При цьому він цитує листа, який він отримав на електронну пошту. Що це за "армія" і хто за нею стоїть – наразі невідомо. Утім, поява такої заяви – привід для українських спецслужб розібратися із цим "підпіллям".

Отже, якісь невідомі особи намагаються створити ілюзію існування в Україні таких собі "повстанців", які знищують ворогів державності. Серед останніх – антиукраїнські активісти. Мета, як мовиться у листі "упівців", "повне знищення ворогів".   

Сама поява такого листа, а особливо – оприлюднення його змісту Фесенком (зауважимо, без публікації скріншоту), нагадує типову провокацію. Мета – розхитування інформаційного простору і підготовка суспільної думки до ще не скоєних вбивств. Не, дай Боже, якщо від куль невідомих і далі будуть гинути адепти "русского мира", відповідь на запитання: "Хто вбиває?" вже є: "УПА". Чому саме "Українська повстанська армія"? Бо ця абревіатура, очевидно, має викликає страх у росіян і жителів східної України.   

 

 

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко каже, що деталі, які наводить у листі до Фесенка так звана "Українська повстанська армія", не відповідають дійсності. І пропонує не панікувати. Мовляв, людей, які не сповна розуму в Україні достатньо і міліція зробить все, аби встановити особи цих "упівців". 

 

 

Утім, вся ця історія дуже вже нагадує часи Другої світової війни. Тоді, пам’ятаєте, перевдягнуті бійці НКВС на Західній Україні видавали себе за "упівців". Вони знищували села, вбивали українців і все це – під знаменами УПА. Прикриття чужим іменем, прапором і чужою уніформою – типова поведінка провокаторів. Як провокаторів минулого, так і сучасного. Подібні ж методи російські найманці використовували на сході України, перевдягаючись в форму українських вояків.

З початком війни на Донбасі військові експерти неодноразово заявляли: Україна має справу з гібридною війною, елементами якої є в тому числі й інформаційні провокації, дезінформація, організація терактів. Путінська Росія має великий досвід в організації подібних провокацій. Недооцінювати нині цього не можна. Тим паче на тлі останньої заяви Путіна про те, що війни з Україною не буде. Що означає: російські провокатори підуть у "підпілля". І війна продовжиться у містах і селах. Найголовніше – вчасно відловлювати ряжених "упівців". 

Читайте також: Кому заважав Олесь Бузина?

Калашников. Хто наступний?