Патріотичні аксесуари: Як українські чемпіони прикрашають себе на змаганнях

Останнім часом українським атлетам замало однієї синьо-жовтої екіпіровки з нанесеним гербом нашої держави - багато чемпіонів підкреслюють свою любов до Батьківщини ще й аксесуарами

Одними з перших яскраво про себе заявили на весь світ наші боксери - олімпійський чемпіон-2012 Олександр Усик та срібний призер Ігор-2012 Денис Берінчик. Причому не тільки результатами. До лондонської Олімпіади вони зробили козацьку зачіску - оселедець, а потім ще й танцювали гопака на рингу. Перейшовши в професіонали, інтерконтинентальний чемпіон світу за версією WBO Усик не зрадив своїм переконанням. Щоправда, гопака вже не танцює, проте боксує в трусах з національною вишивкою. Оселедець же нікуди не подівся.

Чемпіон Олімпіади-1996 та чемпіон світу серед професіоналів за трьома престижними версіями Володимир Кличко в останньому поєдинку теж продемонстрував свою громадянську позицію. Під час бою з болгарином Кубратом Пулєвим пристебнув до трусів синьо-жовту стрічку.

Справжніми красунями-чемпіонками-патріотками були наші важкоатлетки на чемпіонаті Європи, який нещодавно завершився в Тбілісі. Юлія Каліна вплела в косу заколки в кольорах національного прапору, а такаож одягла сережки в цій же кольоровій гамі.

Юлія Паратова одягнула браслет в унісон стягу України.

Найсміливішивою виявилася наша непереможна шаблістка Ольга Харлан. Їдучи на чемпіонат світу-2014 в російську Казань, наша олімпійська чемпіонка без роздумів розфарбувала нігті синім і жовтим лаками. І, до речі, перемогла, перефехтувавши не одну росіянку.

Лекгкоатлетка Ольга Ляхова, яка спеціалізуєься на 800-метрівці, на чемпіонаті світу-2014 в приміщенні, що приймав польський Сопот, прикрасила свою зачіску бантиком, на якому були зображені два прапори - України та Євросоюзу.