Комбриг десантної бригади армії США Кайл Рід: Україна не лишиться самотньою у цьому конфлікті

Комбриг десантної бригади армії США Кайл Рід, дислокованої в Італії та Німеччині у програмі Еспресо.TV "Студія Захід з Антоном Борковським " розповів про хід американо-українських навчань, що тривають на Яворівському полігоні та про готовність США підтримати територіальну недоторканність України

- Ми уважно спостерігаємо за конфліктом на сході України, і ми тут для того, аби підготувати та натренувати ваші військові сили, котрі існують, по суті, менше року, проте вже мають чималий досвід участі в бойових діях. Водночас наші військові тут, аби допомогти сфокусувати увагу на спеціальних завданнях – і ми працюємо на результат. Я впевнений, що Україна зможе забезпечити сили для свого захисту. Саме тому, аби США надали відповідну підтримку і підготовку, й було підписано договір між урядом України і США. Ці навчання проводяться на запрошення уряду України відповідно до програм, які ми спеціально розробили і втілюватимемо в майбутньому. Ця війна ведеться на території України тож  програма, яку ми розробили, спрямована насамперед на ваш захист. Теперішні навчання – це не лише підготовка, це й можливість отримати необхідне забезпечення в майбутньому.

Я думаю, що присутність американських військових в Україні є показником того, що Україна не лишиться самотньою у цьому конфлікті.

Ми поділимось дуже вагомим досвідом використання військової сили в українській ситуації, - не тільки, аби забезпечити незалежність вашої країни, але й для того, аби захистити її територіальну недоторканість. І я свідомий, що це потребує великих жертв зі сторони  Збройних сил і Національної гвардії України. Бойові відрядження, які вони несуть, тривають по два й більше місяці і є дуже складними, але вони потрібні для захисту країни. Ваші вояки б'ються за волю людей, що живуть в Україні!  

Нещодавно ми провели операцію Atlantic Resolve на півночі Європи, - у ній крім країн Балтії брали участь Румунія і Болгарія. Як можна побачити, Україна перебуває між цими країнами якраз у центрі.  Я думаю, що у вашому випадку, теперішні навчання - це початок виконання партнерських обіцянок, даних з боку США. Відтак я впевнений, що за даними навчаннями стоїть не лише Америка, але й інші країни-партнери.