"Музика Гідності", оскарівські короткометражки та "Друга Ріка": Афіша культурних подій 9 – 15 травня

Журналісти Еспресо.TV дізналися, що, де і коли варто відвідати наступного тижня

У ці вихідні весь світ відзначає Дні пам'яті та примирення та 70-річчя Перемоги над нацистською Німеччиною. Україна проведе чимало пам'ятних заходів, аби вшанувати героїв. Окрім цього, наступного тижня відбудуться й інші культурні заходи. 

"Музика гідності" за добрі справи

9 травня у київському клубі Sentrum відбудеться концерт-презентація музичного диску "Нова варта". Цей концерт представить музику, натхнену Революцією Гідності. Виступ музикантів 9 травня стане своєрідним продовженням благодійного рок-фестивалю "Музика Гідності". Потрапити на концерт можна лише за запрошенням, яке надається за добрі справи. Для цього варто заповнити форму, описавши будь-яку зроблену добру справу, та отримати два запрошення на подію.

У концерті візьмуть участь НастяЗникає (Київ), Procrust (Київ), BAndurbaND (Харків), 4исла, SWEETLO (Київ), Біла Вежа (Київ), Marija Cheba (Київ), Nesprosta (Київ), ДримбаДаДзига (Київ). 

Унікальні концерти "Другої Ріки" та Національного оркестру народних інструментів

Відомі українські рокери вирішили не просто порадувати своїх шанувальників, а й здивувати експериментом. 13 та 14 травня (у середу та четвер) відбудуться два унікальні концерти гурту "Друга Ріка" у супроводі національного академічного оркестру народних інструментів.

Музиканти зіграють у Національній опері України ім. Т.Г. Шевченка в супроводі НАОНІ, до складу якого входить понад 50 музикантів. Гурт презентує свій шостий номерний альбом Supernation, а також виконає найкращі пісні за час свого існування. 

Обидва концерти будуть благодійні, частину грошей, зібраних під час виступів, буде перераховано у вигляді адресної допомоги українським військовим, постраждалим в зоні АТО.

Показ найкращих оскарівських короткометражок OSCAR SHORTS – 2015

У кінотеатрі "Оскар" з 14 травня розпочнеться кінопоказ 5-х найкращих короткометражних фільмів, які відзначені Оскаром. Кожен фільм, який увійшов до збірки Oscar Shorts, пройшов довгий шлях міжнародної селекції: від локального журі в кожній країні світу до схвалення 5200 кіноакадеміками, що підтверджує художню цінність фільмів-номінантів.

Програма:

АЙЯ / AYA (Франція, Ізраїль, 2014; реж. - Михайло Брезес, Одед Бінун). 

Він - член журі музичного конкурсу, прилетів до Єрусалиму з Фінляндії. Вона - просто незнайомка в аеропорту по імені Айя.

БУГАЛУ ТА ГРЕМ / BOOGALOO AND GRAHAM (Велика Британія, 2014; реж. - Майко Леннокс)

Британська короткометражка про те, як світ в окремо взятій родині починається не з курки, але з яйця.

ОЛІЙНА ЛАМПА / LA LAMPE AU BEURRE DE YAK (Франція, Китай, 2013; реж. – Вей Ху)

Історія про молодого мандрівного фотографа і його асистента, які пропонують тибетським кочівникам сфотографуватися на різних фонах.

ПАРВАНЕ / PARVANEH (Швейцарія, 2014; реж. - Тахнон Ханзаві)

Юна іммігрантка з Афганістану на ім'я Парване тимчасово живе і працює в Швейцарії.

ТЕЛЕФОННИЙ ДЗВІНОК / THE PHONE CALL (Велика Британія, 2014; реж. - Марк Каркбі)

Незграбна "сіра мишка" зі служби психологічної допомоги відповідає на телефонний дзвінок похилого вдівця, який більше не в силах терпіти самотність.

"Країна Мрії" – "пілотна" версія

Відомий етнофестиваль Східної Європи "Країна Мрій", який відбудеться 20-21 червня, запрошує на пре-паті. 15 травня в клубі Atlas музиканти та засновник фестивалю Олег Скрипка привідкриють лаштунки над тим, що відбуватиметься влітку. 15 травня виступлять такі гурти: МОТОР'РОЛЛА, CEPASA, GO_A, SHOPPING HOUR, SUN GROOVE та THE DOOX.

Концерт гурту The Hardkiss

15 травня в клуб Sentrum український англомовний гурт The Hardkiss презентує нове шоу "Холодний Альтаїр". The Hardkiss - український музичний гурт, створений у 2011 році. Усього за тиждень після презентації дебютного кліпу на пісню "Babylon" на YouTube відео здобуло тисячі переглядів, а також стало сенсацією у соціальних мережах.

А вже через місяць The Hardkiss випустили кліпи на два інші сингли – "October" та "Dance With Me".