Ультиматум Новоросії: На яких умовах терористи повернуться в Україну

Псевдореспубліки "ДНР" та "ЛНР" висунули свої "вимоги", за яких готові повернутися в склад України

13 квітня представники терористів "ДНР" та "ЛНР", Денис Пушилін і Владислав Дейнего направили до Конституційної комісії України на ім'я Володимира Гройсмана та в Мінську контактну групу умови, за яких вони готові бути в складі України

В "ДНР" та "ЛНР" хочуть суттєво переписати українську Конституцію. Зокрема, вони вимагають включення до головного закону країни додаткового розділу, що закріплює особливий правовий статус окремих районів Донбасу.

Також ватажки бойовиків пропонують поправки в статті Конституції про судову систему, про прокуратуру, про місцеве самоврядування та про адміністративно-територіальний устрій України.

Ще представники псевдореспублік хочуть закріплення в Конституції позаблокового статусу України.

Пушилін та Дейнего хочуть, щоб Україна дозволила мати терорестичним республікам власні загони народної міліції, підконтрольні місцевій владі, офіційний статус російської мови та особливий економічний режим.

Терористи пропонують укладення комплексу договорів і угод між владою України і псевдореспублік.

Також в "ДНР" та "ЛНР" висунули свої умови проведення виборів на території Донбасу

Пропозиції включають законопроект про вибори, основою концепції якого є самостійне і незалежне формування населенням окремих районів Донбасу тимчасових виборчих комісій. 

Також терористи хочуть, щоб до виборів не допускалися українські партії, представники яких брали участь у введенні режиму АТО, економічної блокади, в розпалюванні мілітаристської пропаганди і соціальної та міжнаціональної ворожнечі.

Спостерігати за виборами повинні ОБСЄ і АБСЕ (Асоціація з безпеки і співробітництва в Європі) - власні “спостерігачі” терористів. Ще вони хочуть скасувати закон про особливий статус Донбасу.