Як українці перемагали весь світ у травні

Спортивний травень приніс українським атлетам нові перемоги та чемпіонські звання

Еспресо.TV пропонує вам згадати і ще раз насолодитися яскравими перемогами наших спортсменів на міжнародній арені.

Переможний тон у травні задали веслувальники. У чеському Рачице на чемпіонаті Європи наші байдарочники і каноїсти здобули 6 медалей - 1 золоту, 2 срібні та 3 бронзові. Дмитро Янчук та Тарас Міщук стали чемпіонами Європи на каное-двійці (1000 м) та віце-чемпіонами на дистанції 500 м. Марія Повх, Анастасія Тодорова, Інна Грищун, Марія Кічасова здобули "срібло" (байдарка K4, 500 м). Каноїст Павло Алтухов виборов дві "бронзу" (500 м і 1000 м). Третє місце посіли Ельнур Ахадов, Денис Коваленко, Едуард Шеметило та Дмитро Янчук у веслуванні на каное C4 на 1000 м. 

Паралельно з веслувальниками продовжив збагачуввати свою кар'єру перемогами чемпіон світу з боксу в напівлегкій вазі за версією WBO Василь Ломаченко. У Лас-Вегасі українець достроково переміг пуерторіканця Гамальєра Родрігеса - бій закінчився технічним нокаутом в 9-му раунді.

А у Мінську в цей час тривав чемпіонат Європи з художньої гімнастики, який приніс українкам дві "бронзи" - в командній першості та за вправи з булавами у виконанні Ганни Різатдінової.

За два тижні в ізраїльському місті Холон на етапі серії "Гран-прі" Різатдіновій не було рівних у вправі зі стрічкою, де вона перемогла всіх грізних росіянок.

 
Побалував цього місяця своїх уболівальників і чемпіон світу та Європи з дзюдо Георгій Зантарая. Спочатку в Загребі він виграв "Гран-прі" у ваговій категорії до 66 кг, а потім - і дуже престижний турнір серії "Мастерс" (куди запрошуються найсильніші 16 спортсменів світу) у столиці Марокко - Рабаті. Наразі киянин очолює світовий рейтинг і вже має олімпійську ліцензію на Ріо-2016.
 
Усі відео: Youtube

В останні дні місяця, безсумнівно, серця всіх українських спортивних уболівальників були віддані дніпропетровському "Дніпру", який вперше у своїй історії пробився до фіналу Ліги Європи, перемігши у півфіналі італійський "Наполі". І хоча наш клуб поступився у боротьбі за головний трофей іспанській "Севільї", однак його гра і самовіддача все одно зробили дніпрян героями.

Відео: rutube.ru