Візитка Мацуки

Знайдена у спеціального кореспондента "Нової газети" Павла Канигіна візитна картка його українського колеги Олексія Мацуки стала приводом для підозр у роботі на українські ЗМІ

Саме так представники "спецслужб" бандитського формування пояснили факт затримання і подальшого побиття журналіста Павла Канигіна.

Я навіть не буду питати, чому робота на українські ЗМІ - не спецслужби, а саме на ЗМІ - є злочином з точки зору тих, хто забезпечує спокій "суверенної держави", створеної російськими спецслужбами і їхніми найманцями на нещасному Донбасі. З мене досить посилання на візитку Мацуки - у політичному фольклорі нашого часу вона може зайняти гідне місце поряд з візиткою Яроша.

Ми часто намагаємося знайти якусь логіку в діях Кремля і його найманців. Може, в Донецьку вирішили посилити контроль за російськими журналістами і тому затримали Канигіна? Це сигнал! Можливо, Путін готується до третьої світової війни і тому обіцяє президенту Фінляндії, країни, яка не раз страждала від московського бандитизму, націлити ударні сили на джерело небезпеки. Це - сигнал!

Ми ніяк не можемо зрозуміти, що сигнали давно закінчилися. Ми маємо справу з небезпечним божевіллям, відсутністю логіки, повною втратою зв'язку з реальністю. Але на рівні, на якому знаходяться Путін та інші представники російського керівництва, це божевілля виглядає великою політикою. А на рівні самозваних керівників "ДНР" - просто ідіотизмом. Вся справа в масштабі і компетенції.

Справді, хіба ми не бачили Захарченка, Плотницького, Пушиліна, всіх цих Моторолл? Хто всі ці люди? Уявіть собі тепер якогось оперативника в бандитському КГБ. Або навіть його "куратора" - дрібну сошку з провінційного управління ФСБ, яку відрядили наглядати за тими, кого в Москві теж вважають - не сумнівайтеся - абсолютними, закінченими ідіотами і бандитами.

Що в голові у таких людей? Так, бажання нажитися на ситуації. Так, міфи з програми "Время" та інших ганебних телепродуктів російської пропаганди. Але в основному - тирса. Звичайнісінька тирса - бо тільки вона може направити людину служити в ФСБ і виявитися там невдахою. Тому що тільки вона може зробити його оперативником "ДНР" з вірою у власне майбутнє.

І ось тирса зустрічає візитку Мацуки - і радіє. Це, звичайно, не візитка Яроша, але хоч щось. Шанс просунутися по службі, отримати зірочку на погонах, посаду, яка дозволить обкрадати підприємців. І тирса починає бити журналіста і строчити доповідні Захарченку та іншим упирям. Ось, власне, і весь розрахунок.

Тому потрібно зрозуміти просту річ: з тирсою, як з якими-небудь "білими ходоками" з популярного серіалу, не можна домовитися. Не можна зрозуміти її намірів, керуючись людською логікою. Від неї можна тільки відгородитися, якщо не можна звільнити територію. Або вигнати з нашої землі. Але для початку потрібно вигнати її з "державної" служби, а для цього повинні зникнути самі ці безглузді фурункули - "ДНР" та "ЛНР". А якщо вони продовжать існувати, то з кожним днем ​​ідіотизму там буде все більше і більше. Це - закон божевілля.

А Олексія Мацуку обов'язково попрошу подарувати мені візитку. Це ж тепер раритет.