Фоторепортаж: Дивакуваті та вражаючі капелюшки Royal Ascot 2015

У Лондоні триває Королівський Ескот, що традиційно перестав бути лише спортивними скачками, а перетворився на своєрідний показ мод

Щороку у червні у Великій Британії проходить одна з найважливіших подій світського життя країни - Королівський Ескот. У першу чергу, ця подія присвячена скачкам, однак неофіційно всі звикли вважати, що ця подія – ще й яскравий модний показ, і головна увага в образі приділяється головному убору. 

Різнокольорові, екстравагантні та витончені, ніжні та дивакуваті, капелюшки гостей Ескоту варті окремої уваги.

Британці на скачках обирають не лише фаворита, а й роблять ставки та колір та фасон капелюшка, який обере для себе королева.

Скачки в Ескоті започаткувала королева Анна в 1711 році. Її величність Єлизавета ІІ з 1945 року не пропустила жодного змагання. Вона виставляє на гонки коней зі своєї стайні. Подія починається лише після її появи на іподромі - рівно о 13:50 – і королева ніколи не запізнюється.

Головна умова дрес-коду для чоловіків - приталений піджак, білі бриджі, краватка і сірий циліндр. Жінки мають прикривати плечі, надягати спідниці не коротші, ніж на 5 см вище коліна. Обов'язково - екстравагантний капелюшок, щодня інший. Джинси і шорти на Ескоті суворо заборонені.

Класичними скромними капелюхами-таблетками справа обмежується досить рідко, набагато частіше в Ескоті можна побачити головні убори, що вражають уяву своєю оригінальністю. Особливо дівчата намагаються здивувати публіку на третій день змагань, який носить назву Lady`s Day.

Гігантські крила метеликів, квіткові клумби, величезне пір'я або балетні пачки з пуантами – уяві є де розгулятися.

Щороку скачки в Ескоті збираються подивитися понад 500 тисяч осіб. Змагання проводяться в третій тиждень червня (починаючи з вівторка) і тривають 5 днів.

фото: REUTERS