Кривава п’ятниця у світі

Терористи атакували завод у Франції, мечеть у Кувейті та туристів у Тунісі. Під час нападів загинуло щонайменше 63 людини

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Першим було атаковано завод промислових газів у французькому місті Сен-Кантен-Фалавьє поблизу Ліона. Терорист протаранив ворота заводу вантажівкою і врізався в ємності з газами, від чого стався вибух. Двоє людей отримали поранення, нападника затримала поліція.

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов назвав ім'я нападника - Ясін Салі. За його словами, нападника затримав пожежник, який зумів зберегти "холодний розум" під час атаки.

Згодом з'явилася новина, що терорист підірвав себе в мечеті в центрі Кувейту. 25 осіб загинуло, 202 поранено. Відповідальність за напад на шиїтську мечеть у Кувейті взяла на себе "Ісламська держава", відома також як ІДІЛ.

Тоді ж стало відомо про напад озброєних автоматами терористів на туристів двох готелів у туніському місті Сус. Загинуло щонайменше 28 чоловік. 

Серед загиблих є громадяни Великої Британії, Німеччини, Франції, Росії, Ірландії та Бельгії.

Одного з нападників поліція вбила, а другого затрималаЗгодом стало відомо, що один з терористів - місцевий студент.

Пізніше кількість загиблих сягнула 37 людей.

Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон скликає екстрене засідання уряду після сьогоднішніх терактів у Франції та Тунісі. Він заявив про "необхідність висловити солідарність у боротьбі з тероризмом".

 

Фото: REUTERS