Фоторепортаж: Як 15 тис. кіноманів насолоджувалися мистецтвом на Потьомкінських сходах

В рамках Одеського міжнародного кінофестивалю цими вихідними Потьомкінські сходи перетворилася на великий кінозал під відкритим небом

Перед показом "Людини з кіноапаратом" у супроводі Michael Nyman Band виступили Саймон Вільям, директор Британської ради в Україні, і Саймон Сміт, посол Великої Британії в Україні.

Сміт відзначив, що минулого року на Потьомкінських сходах всі зібралися, щоб подивитися фільм британського режисера Хічкока, під акомпанемент українського симфонічного оркестру, цього ж разу все навпаки - британський музикант зіграє музику для шедевра українського режисера.
 
"Майкл Найман та його музиканти піднялися на сцену, щоб зіграти саундтрек до кращого документального фільму всіх часів і народів за версією англійського видання Sight and Sound (згідно з опитуванням 2014 року). На завершення свого виступу оркестр виконав на біс музичний уривок з авторського супроводу до "Броненосця Потьомкіна" Сергія Ейзенштейна під відеоряд з фільму. П'ятнадцятитисячна публіка влаштувала Майклу Найману бурхливі овації стоячи", - йдеться в повідомленні прес-служби кінофестивалю.

Джерело фото: Думская.