Путін: живий труп

Помічник президента Росії Ігор Бєлоусов визнав, що поточний обсяг валютних резервів Росії не дозволяє підтримувати курс рубля

На цей раз чиновник скористався простою арифметикою. Доларів залишилося всього 300 мільярдів. З них 120 мільярдів - резерви уряду, тобто гроші на соціальну сферу. Частини резервів, що залишається, вистачає на дев'ять місяців товарного імпорту. Після цього - економічний крах, дефолт, девальвація рубля. Тобто наслідки, яких російське керівництво хоче уникнути. Але, судячи з усього, вже не може.

Бєлоусов намагався пояснити, чому російський Центробанк не буде більше витрачати ресурси на підтримку курсу "дерев'яного". А в результаті дав точну оцінку нинішньої економічної ситуації в  Росії. Це і є результат авантюрної політики Володимира Путіна і його оточення. І справа не тільки у війні проти України і західних санкціях. Справа в тому, що пітерські чекісти і бандити розікрали країну і підвели її до краю прірви. І ніяких можливостей уникнути падіння тепер просто немає. Єдине, на що сподіваються в Кремлі,  - так це на те, що ціни на нафту знову почнуть зростати. А якщо не почнуть?

Якщо не почнуть, то через дев'ять місяців якомусь міністру доведеться піти до Путіна і сказати, що скарбниця порожня. І якщо це розуміє Бєлоусов, то це розуміють і всі інші: крах неминучий! Тоді що робити в цій ситуації? Чекати краху? Рятуватися самим? Намагатися позбутися Путіна і його камарильї? Або сама камарилья повинна позбутися Путіна? Але як?

Ці дев'ять місяців обіцяють бути не просто цікавими, вони можуть бути і трагічними. Хижак, який розуміє, що його загибель неминуча, здатний на будь-які нові авантюри заради збереження не тільки влади і грошей, але й життя. Ми знаємо це по діях Януковича. Путін зараз - в аналогічній ситуації. Такий же живий політичний і економічний труп. Але в руках цього мерця - військові можливості дезорієнтованої країни. Саме тому всім нам необхідно бути напоготові.