Що шукав Путін у Криму

У російського президента нудне життя. Раніше як було: коли не саміт, то міжнародний візит, як не пряма лінія, то випасання стерхів. Тепер його в гості не кличуть, лякають новими санкціями, арештами держмайна за кордоном та міжнародним трибуналом. Саме час їхати на окупований півострів та створити нове інформаційне тло

Зараз Путіну доводиться сидіти вдома, обмежуючись спілкуванням зі світовими лідерами по телефону та поїздками до Уфи чи Хакасії. Навіть Лукашенко воліє не з російським "собирателем земель" спілкуватись, а картоплю копати з сином, вставляючи між іншим дошкульні випади на тему відсутності у братського народу грошей та мізків.

Максимум на що за літо спромоглися російські дипломати – це влаштувати Путіну зустріч з понтифіком. Все інше, що в Путіна було за літо, судячи з робочого графіку – нудні зустрічі з губернаторами, наради та знайомства з черговими народними досягненнями.

А тут ще й челядь свиню підкладає. То Пєсков зі своїм годинником, який потягне на бюджет Томська, засвітиться, то челядь у Севастополі поскубеться.

Подейкують, що саме через сварку губернатора з депутатами міста слави російських моряків Путін і поїхав до Криму. Конфлікт місцевих ватажків вимагає особистої участі президента. Поганий симптом для Володимира Володимировича, до речі. Якщо президенту доводиться особисто лізти під капот державної машини щоразу, як вона барахлить, це явна ознака того, що скоро вона посиплеться.

Це вже третій візит Путіна на окупований "зеленими чоловічками" півострів. Перший раз він там побував, щоб прийняти парад 9 травня 2014 року в Севастополі. Другий раз він поїхав туди майже рік тому, теж у серпні. У Севастополі він провів виїзну нараду Ради безпеки, а в Ялті поспілкувався з місцевими депутатами.

Як бачимо, кожен візит обставлявся як символічна для Росії подія. Щоб продемонструвати всім-всім-всім: "Кримнаш". Так сталося і цього разу. Напередодні візиту півострів прикрасили гігантськими плакатами з портретом Путіна та написом "Крим. Росія. Назавжди".

Фото: krymr.org/RFE/RL

А Сімферополь вирішив виділитись і розвісив плакати з хештегом #Наш та портретом Путіна, який, схоже, малювала дев'ятирічна дитина.

Фото: Reuters

Фото: Reuters

Путін пообіцяв кримським татарам краще життя. Поговорив про санаторії, висловившись за те, щоб там дозволили продаж алкоголю. Ще він братиме участь у черговому заході Географічного товариства. Може, знову пірнатиме за амфорами, щоб були якісь гарні фоточки для російських ЗМІ. А то вони зараз більше цікавляться трьома знищеними гусаками, а не президентом. Непорядок!