Нащо Путіну дешеві боксерські шоу в Криму

Минулих вихідних у Криму окупаційна влада влаштувала жителям "неймовірне свято" – вечір боксу в Ялті

Боксерське шоу, яке із Севастополя перенесли до Ялти, з розмахом рекламувалося в російських та кримських ЗМІ, всіма можливими епітетами надаючи "події" грандіозності – масштабне міжнародне, яскраве шоу тощо.

По-перше, росіяни зуміли сколотити чемпіонський бій – за звання тимчасового чемпіона світу за версією WBA. Для цього вони знайшли донецького перебіжчика Станіслава Каштанова, який мав виграти пояс у бою проти домініканця Фелікса Валера. Щоправда, вийшов облом, новоспечений росіянин з тріском провалився, програвши супернику, який вперше боксував за межами своєї країни.

Відео: Youtube

По-друге, путінська гвардія вирішила притягти важку артилерію – екс-чемпіона світу Ройя Джонса-молодшого. Звісно, 46-річний американець не бився, а розважав публіку власними піснями.

Завалювати Крим такими низькопробними шоу Росія почала ще минулого року. Так, у серпні-2014 той самий промоутер Володимир Хрюнов теж організував шоу, а головним боєм за титул тимчасового чемпіона світу за версією WBA став поєдинок росіянина Дмитра Чудінова і француза Мехді Буадла. До речі, тоді росіянин виграв.

Зазначимо, після цього Україна вимагала у Європейського боксерського союзу (EBU) покарати всі боксерські органи Росії за шоу в Криму. І як неважко здогадатися, нічим це не закінчилося.

Такими низькопробними спортивними подіями путінський режим вирішує одразу декілька проблем. Великого спорту Крим позбувся з приходом російської влади. Зокрема, боляче це вдарило по футболу, який з найвищого рівня за українських часів скотився до аматорського під триколором. Кримчанам не світять єврокубки.

А бокс після чемпіонату світу-2011 та Олімпіади-2012 в Україні, в тому числі і на півострові, стрімко почав набирати рейтинги. Звісно, завдяки неймовірним і дійсно яскравим перемогам наших спортсменів – 5 золотих медалей на світовій першості і стільки ж медалей з Лондона-2012. Нагадаємо, що чемпіон світу та Олімпіади Олександр Усик родом з Сімферополя. Словом, бокс цілком можна було "втюхати" кримчанам замість футболу.

Крім того, Путін неухильно слідує імперським традиціям. Ще в стародавньому Римі знали, як підкупити дурних плебеїв – дати їм хліба і видовищ. От президент Росії і "годує" жителів півострова спортивними "огризками". Вони  мають затьмарити кримчанам реальність і всі проблеми, які "вождь" приніс у Крим.

І поки що населення півострова це "ковтає".