Як українці перемагали весь світ у серпні

Останній місяць літа приніс українцям звання чемпіонів Європи, віце-чемпіонів та призерів чемпіонату світу з чотирьох видів спорту

Похвалитися чемпіонським званням, здобутим на першості континенту з сучасного п'ятиборства у Великій Британії, можуть одразу двоє українців - Юрій Федечко і Дмитро Кирпулянський, які перемогли в естафеті.

Український дует після трьох видів програми посідав друге місце і відставав від лідерів росіян Іллі Шугарова і Кирила Белякова на 19 секунд, але зміг в "комбайні" (стрільба + біг) захопити лідерство і прийти на фініш першим - 1472 бали.

На чемпіонаті світу з легкої атлетики в Пекіні ми чекали від нашого чемпіона світу-2013 зі стрибків у висоту Богдана Бондаренка повторення результату. І хоча наш атлет не зумів захистити свій титул, проте обзавівся ще одним - віце-чемпіона світу, стрибнувши на 2.33. Дорікнути Богдану нічим - погода нікудишня (дощ) і травма стопи, яка непокоїть його.

Ощасливила всю Україну своїм виступом у Пекіні й Людмила Оляновська - саме вона відкрила лік українським медалям на чемпіонаті світу-2015. У спортивній ходьбі на 20 км вона показала третій час - 1 година 28 хвилин 13 секунд.
Аналогічний успіх продемонстрували на першості планети в Мілані і наші представники веслування на байдарках та каное. Каноїсти Денис Коваленко, Денис Камерилов, Віталій Вергелес та Едуард Шеметило на дистанції 1000 м показали другий час - 3.23,882.

Бронзовими ж призерами ЧС-2015 на дистанції 500 м стали каноїсти Дмитро Ярчук та Тарас Міщук - 1.42,759 хв.

Нова "зірка" з'явилася в українському дзюдо - Яків Хаммо. 21-річний спортсмен у найважчій вагові категорії - понад 100 кг - здобув бронзову нагороду чемпіонату світу в Астані, перемігши у вирішальному поєдинку корейця Кім Сон Міна.

Відзначимо і перемогу в плей-офф Ліги чемпіонів і вихід до групового раунду найпрестижнішого клубного турніру Європи донецького "Шахтаря". За сумою двох матчів "гірники" перемогли 3:2. Запорукою успіху стала перемога на виїзді.
Звісно, не можемо оминути увагою і наших боксерів - Олександра Усика та Дениса Берінчика, які минулої суботи святкували перемоги на професійному рингу. Усик - уже увосьме, а Берінчик - в дебютному бою серед профі.

Все відео: Youtube та shakhtar.com

Додамо до нашого рейтингу ще й чемпіонат світу з літнього біатлону. Хоча, звісно, це зовсім не зимові баталії, де медалі здобувають у протистоянні з найсильнішими світу цього, проте перемога в командному заліку і друге місце Росії - варті того. Так тримати!