Кінопрем'єри тижня: Тріумфатор Берлінського фестивалю, дотепне мишеня та Ніколас Кейдж - конгресмен

Кореспонденти Еспресо.TV дізналися, що нового від сьогодні можна подивитися в українських кінотеатрах

Новий кінотиждень представить драми, мультфільм та фільм, що підкорив Берлінський кінофестиваль.

"Втікач"

Американська драма Остіна Старка з Ніколасом Кейджем у головній ролі розповідає історію конгресмена Коліна Прайса, який прагне побудувати успішну кар'єру. У його житті є дві пристрасті: політика та жінки. Після аварії на нафтовій платформі Прайс отримує можливість заявити про себе і бере ініціативу щодо розголошення інформації та гостро критикує катастрофу. Його життя повністю змінюється, коли співробітники корпорації збирають компромат на Прайса. Камери спостереження ловлять його з темношкірою Люсі, дружиною одного з постраждалих в аварії. Сексуальний скандал ставить під загрозу не тільки кар'єру Прайса, але і все його життя.

"Хітмен: Агент 47"

У прокат виходить трилер, заснований на популярній серії ігор про Агента 47. Це історія про елітного вбивцю – бездоганного чоловіка, який був створений за допомогою генної інженерії. Його черговою ціллю стає молода жінка, яка ховається від впливової підпільної організації. Несподівано ця місія стає вражаючим одкровенням для вбивці і його цілі, зіштовхуючи їх обох з їхнім минулим: саме дівчина допоможе Хітмену зрозуміти, хто він та звідки.

"Груффало"

Не залишить без уваги новий кінотиждень і дітей. На екрани виходить мультфільм, що складається з двох короткометражок. Груффало - це чарівна історія про маленьке мишенятко, яке гуляло по лісу. На його шляху постають три хижака, які мріють його з'їсти, — сова, лисиця та змія. Мишеняті доведеться застосувати всю свою дотепність і кмітливість, щоб вижити.

Донька Груффало – це продовження пригод хороброго мишеняти. Тепер в існування великого злісного миша належить повірити донечці Груффало.

"Таксі"

В українському прокаті стартує фільм, що підкорив Берлінський кінофестиваль. Це стрічка іранського режисера Джафара Панахі, у якій він виступив і продюсером, і оператором, і актором. Фільм знятий на два айфони і відеореєстратор.

Цей фільм Панахі створив після арешту за антиурядову діяльність і всупереч забороні займатися кінематографом. Незважаючи на обмеження, автор з'являється в кадрі у ролі самого себе за кермом пасажирського таксі. Люди підсідають до нього в машину і щиро висловлюють свої погляди водію. Це витримана у документальній стилістиці трагікомедія про сучасне іранське суспільство.

 За роки роботи режисер отримав "Золотого лева" у Венеції, "Золотого леопарда" у Локарно, "Срібного ведмедя" у Берліні, а також численних нагород від преси та критиків. Проте, міжнародна слава і визнання не вберегли Панахі від переслідувань на батьківщині. У 2009 році за роботу над фільмом про заворушення, яке потягло за собою переобрання Махмуда Ахмадінеджада, кінематографіста заарештували за антиурядову діяльність і "пропаганду проти режиму". Він був засуджений до 6 років в'язниці і 20 років ізоляції. Йому заборонено знімати фільми, виїжджати за кордон і давати інтерв'ю місцевій та іноземній пресі. Незважаючи на це, 2011 року Панахі надіслав до Канн документальну роботу "Це не фільм" про життя режисера, якому заборонено знімати. Щоб уникнути перевірки на митниці, флешку з фільмом упакували в торт. "Таксі" – його другий твір, створений всупереч забороні.

"Немає виходу"

Стрічка Джона Даудла розповідає про американця, який разом зі своєю сім'єю переїжджає в Південно-Східну Азію. Утім, мирно пожити там їм не вдається: навколо розгорається жорстокий військовий переворот.