Як США "попустили" Росію на чемпіонаті світу з боротьби

Чемпіонат світу з боротьби в Лас-Вегасі щойно розпочався, а росіянам вже двічі боляче і різко натовкли обличчя американці

Перший удар потряс росіян ще до початку чемпіонату, коли президентові їхньої федерації боротьби Михайлу Маміашвілі не дали візи для в'їзду в США. І він, таким чином, не зміг потрапити на чемпіонат світу.

Такого повороту росіяни не очікували, заявивши, що "політика вкотре виявилася вищою за спорту і здоровий глузд".

Потім почалося ниття про те, що без їхнього поважного представника їх засуджуватимуть на змаганнях. Мовляв, допомагати їм і не потрібно, але "важливо не заважати".

Та попри все скиглення напередодні, росіяни здобули золоту нагороду в перший же день чемпіонату світу, коли на килимі боролися представники греко-римського стилю. Олімпійський чемпіон-2012 Роман Власов, який після зміни вагових категорій бореться у вазі до 75 кг, удруге став чемпіоном світу.

Вся паніка росіян і їхнє репетування виявилися марними. Щоправда, американці все ж таки шпигонули між ребра "путінського" чемпіона. Вони ввімкнули йому незрозуміло чий гімн. І що цікаво, Власов слухняно почав наспівувати слова під незнану музику. І лише на другому куплеті осікся, почавши розуміти, що щось не те. Зрештою, організатори ввімкнули йому російсько-радянську мелодію.

Відео: Youtube

Цікаво, що для американців вже стає традицією дратувати росіян їхнім гімном. На початку року на молодіжному чемпіонаті світу з хокею серед жінок у США організатори замість гімну Російської Федерації ввімкнули "Патріотичну пісню" Глінки - офіційний гімн Росії з 1990 по 2000 рік.  Але другої серії з виконанням потрібної фонограми, не було. Зрештою, росіянки, обнявшись, акапела виконали гімн своєї держави.

Тим часом головний тренер триколорної збірної Гогі Когуашвілі вже почав скиглити, що йому три медалі ("золото" і дві "бронзи") в перший же день чемпіонату мало. А от якби був Маміашвілі у США, то точно було б у Росії три чемпіони світу. Бо, мовляв, жеребкування якесь дуже вже підозріле – росіянам довелося на ранніх стадіях боротися з переможцями Олімпіад та світових першостей.

Минув лише один день змагань, які триватимуть тиждень. Цікаво, які ще репетування озвучать росіяни, і чим їх ще "потішать" американці.