ГогольFEST, фестиваль котиків та Цивілізація на Троєщині: Афіша подій на 19-25 вересня

Дар'я Тарасова
18 вересня, 2015 п'ятниця
10:50

Журналісти Еспресо.TV дізналися, що цікавого відбудеться наступного тижня та найближчими вихідними

І поки в Україну ненадовго повернулося літо, організатори найрізноманітніших фестивалів запрошують цікаво провести час на заходах просто неба.

Travel Fest на Арт-заводі "Платформа"

Для тих, хто любить дізнаватися нове про різні країни, а вирушити у подорож зараз не має можливості, на арт-заводі "Платформа" проведуть фестиваль Travel Fest. На фестивалі буде шість зон, як шість частин світу: Європа, Азія, Америка, Африка, Австралія, Антарктида.

null

Для всіх гостей фестивалю готують лекції від досвідчених мандрівників, популярних блогерів та онлайн-бізнесменів. Фудкорти запропонують унікальні страви різних країн світу від австрійських марципанів до ефіопського кітфо. У торговій зоні можна придбати все: від дизайнерських краваток до суконь у стилі Шанель, а вуличні музиканти створять настрій Франції.

Також на гостей чекають особливі сюрпризи: заборонена червона кімната Амстердама, запальні танці з американською групою підтримки, гавайська вечірка з екзотичними коктейлями та багато цікавого.

Відбудеться все 19-20 вересня з 11:00 до 23:00

Вартість: 40 грн на один день

Історичний фестиваль "Цивілізація" на Троєщині

У київському районі Троєщина цієї суботи, 19 вересня, відбудеться фестиваль, що відтворить історію Визвольних змагань українців. Усіх, хто цікавиться історією України, запрошують на історичний фестиваль, що охопить 5 періодів. Тут буде відтворена історія Визвольних змагань, побуту та атмосфери віків, починаючи з античності і до середини ХХ століття, в якій максимально широко буде представлено роль України. 

null

Протягом дня відвідувачі фестивалю зможуть побачити різні сторони військового життя різних армій: як і де жили солдати, роботу шпиталю, стройову підготовку, фронтовий відпочинок військ декількох епох.

null

Під час фестивалю будуть працювати інтерактивні зони:
- Лекція з всесвітньої історії
- Пневматичний та лучний тир
- Майстер-клас з ковальського мистецтва
- Майстер-клас з гончарного мистецтва
- Майстер-клас з ткацтва
- Майстер-клас з виробництва ляльок-мотанок
- Постановчий боксерський бій від представників табору початку ХХ століття
- Постановчі гуляння від представників табору XVII століття
- Антуражне фотоательє
- Ретро-салон-цирульня
- Катання на байдаку
- Історичний квест

null

Вхід вільний

Фестиваль котиків

Тих, хто не уявляє своє життя без тварин і любить робити добро, запрошують на наймиліший фестиваль котиків. У неділю, 20 вересня, з 11:00 до 17:00, на благодійному фестивалі, який розміститься в парку "Природа" (Броварський проспект, 11), представлять котиків з притулків, які шукають нову родину.

null

Захід буде благодійним: відвідувачі зможуть обрати тваринку, яка стане для них другом та членом сім'ї. Волонтери громадської організації "За життя" піклуються більш ніж про сотню котів. Вони знаходять гроші на оренду для притулків, годують, лікують і доглядають за тваринами. Перші 10 сімей, які заберуть додому одного з котів, отримають знижку на річне обслуговування в салоні GLAMPETS. Переможців конкурсів на Фестивалі котиків чекають подарунки - це чудові кото-календарі, і оригінальні кото-магнітики.

null

Окрім цього, на фестивалі запланований благодійний ярмарок, на якому продаватимуть речі Hand Made. Гроші, зібрані з продажу цих виробів, підуть на підтримку тварин у притулку. 

Вхід вільний.

Ніч французького кіно

У кінотеатрі "Кінопанорама" у ніч з суботи на неділю, починаючи з 22:30, триватиме ніч французького кіно. Глядачі побачать 4 романтичні комедії від французьких режисерів.

null

"Жінка і чоловіки" – це мелодрама Клода Лелюша, в центрі якої історія Ільви, яка згадує свою бурхливу молодість і всіх чоловіків, яких вона коли-небудь любила. В такт симфонічній музиці перед її очима пролітають п'ять головних любовних романів життя - всі її улюблені чоловіки були несхожими один на одного, але кожен залишив незгладимий слід в її долі. Адже, зрештою, можливо, не Бог створює жінку - можливо, жінка сама щоразу створює себе заново, коли закохується.

"Готель романтичних побачень" – романтична комедія Шарля Немеса розповість про молоду і красиву Еліс, яка займається улюбленою справою. Якби вона не втратила чоловіка кілька років тому, то можна було б сказати, що вона просто еталон щасливої жінки. Найближчі подруги сповнені рішучості видати її заміж. Саме для цього вони відправляють Еліс в найромантичніший готель у світі - легендарну "Нормандію" в Довілі. І вірять: там вона точно когось зустріне.

"Вишенька на новорічному торті" – комедія від Лаури Моранте. Головна героїня - Аманда – впевнена, що з чоловіками завжди все занадто складно. Її подруга вважає, що Аманді пора стати розсудливою і зробити, нарешті, остаточний вибір, а психоаналітик ставить їй невтішний діагноз: "Мадам-катастрофа", яка вбиває всі свої романи, ледь вони починають наближатись до обручок. Але навіть жінка, яка вперто відмовляється стати щасливою, не застрахована від випадку. Саме провидіння ставить крапку в її сумнівах, немов кладе останню вишеньку на торт.

"Вона його обожнює" – мелодраматична комедія Жанни Еррі розповідає історію престижного і знаменитого косметолога Мюріель. Мюріель - мама двох прекрасних діточок і найкраща подруга для своїх знайомих дівчат. Вона є великою прихильницею популярного співака і красеня Венсана Лакруа. Мрії збуваються ... Одного разу він постукав до неї у двері і попросив про допомогу. З цього моменту все тільки починається.

Вартість: 120 грн.

Лесь Подерв’янський з концертом у Києві

null

25 вересня, о 20:00, улюбленець українців Лесь Подерв'янський представить епічні п’єси у власному виконанні. У Caribbean Club він читатиме зі сцени свої твори. Як завжди, дітей в залу не запрошують, бо жорстка сатира сучасного класика традиційно містить багато матюків. Тож український геній читатиме для дорослих.
П’єси Подерв’янського – це суміш брутальності, здорового глузду, політичного стьобу та різноманітних алегорій, море прихованої й неприкритої іронії. 

Сам Подерв’янський  вважає себе в першу чергу художником. Позатим він вже класик української літератури. П'єси Подерв'янського вплинули на розвиток новітньої української літератури.

ГогольFEST

І, звісно, одна з головних культурних подій тижня – 8-й міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва ГогольFEST. Фестиваль стартував у четвер і триватиме до 27 вересня. Цьогоріч він проходить у ВДНГ. Програма заходів настільки насичена, що обрати щось одне – неможливо. 

null

19 вересня серед іншого будуть дитячі майстер-класи, презентація освітньо-розважальної програми від музею Тараса Шевченка, майстер-клас школи сучасної хореографії, воркшоп для всієї родини, театральні постановки, лекції, тренінги, фотосушка, футуристична опера і музична програма.

20 вересня - пісочна анімація, майстер-класи, програма для велосипедистів, шоукейс українського сучасного танцю, презентація книги Оксани Куценко, фестиваль танцювальної імпровізації, кінопокази, дискусії та вечір альтернативної музики.

21 вересня - презентація архівних фото, вистава-концерт про Joy Division, майстер-класи для дітей і дорослих, театральні постановки, кінопокази, арт-репортаж, вечір танцювальної імпровізації та мініатюр, відкритий урок з акторської майстерності, презентація альбому групи "Десь там".

22 вересня - кінопокази, презентація проектів від Babylon'13, хореографічний майстер-клас, лекції, майстер-класи, воркшопи, мюзикл, театральна постановка "Антігона", арт-проект "Зайві люди".

23 вересня - майстер-клас з режисури, фото-танцювальний перформанс, майстер-клас з анімації, вечір "Джаз Коктебель", концерт Сергія Жадана та гурту "Собаки в космосі" лекції, кінопокази, постановки.

24 вересня - фестиваль "Кіномедіа", майстер-класи, мюзикл, кінопокази, балет "Stabat Mater", показ короткометражок, аудіовізуальна імпровізація в три сети, концерт та джем-сейшн.

null

25 вересня - майстер-клас "Фільм з мінімальним бюджетом", показ повнометражного мультфільму "Бабай", майстер-класи на різну тематику, кінопокази, танцювальний перформанс, лекція "Київ: місто-парк", вечір гаражного року, концерт-перформанс "Мистецтво любові. Частина I", спектакль" Вій 2.0 ", дискусія "Культура vs пропаганда", сучасний балет і дегустаційний тизер "Як я була Алісою ... Мистецтво любові" від Влада Троїцького і Dakh Daughters.

26 вересня - лекція про йогу, театралізована прогулянка Києвом, майстер-класи, бесіда-лайфхак "Як писати про подорожі", спектаклі, кінопокази, хореографічний перформанс "Богиня грає в кості", акустична програма.

27 вересня - кінопокази, майстер-класи, лекції, жіночі читання, показ короткометражок, презентація кіношколи, літературно-візуальний проект, танцювальний перформанс, концерт-закриття фестивалю, концерт "Фантоми і лабіринти" від британського піаніста Яна Пейса.

Вартість: 50 грн.

Теги:
Читайте також:
Київ
+17°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.41
    Купівля 39.41
    Продаж 39.89
  • EUR
    Купівля 42.19
    Продаж 42.91
  • Актуальне
  • Важливе
2024, четвер
25 квітня
11:40
електроенергія
Україна четвертий день поспіль залучає аварійну допомогу з Європи: ситуація в енергосистемі станом на 25 квітня
11:37
Ексклюзив
Росіяни втратили спокій у Криму: військовий експерт Селезньов про наявність ATACMS у ЗСУ
11:31
Ілля Вітюк
НАБУ перевіряє дані про елітну нерухомість голови департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
11:23
Огляд
світ, міжнародний огляд
Україна досі не виробила плану перемоги, а Лондон продовжує фінансувати Кремль через купівлю нафти. Акценти світових ЗМІ 25 квітня
11:16
КНДР, Північна Корея
ЄС готує санкції проти суден, що возять зброю з КНДР до РФ, і танкерів-порушників стелі цін на нафту, - Reuters
11:15
Тимур Іванов, Володимир Путін та Сергій Шойгу (зліва - направо)
Арешт заступника Шойгу став найсерйознішим скандалом в міноборони РФ з 2012 року, - британська розвідка
11:12
на фото готель "Україна"
Готель "Україна" в Києві внесли до списку об'єктів приватизації
10:40
Оновлено
Наслідки удару по Черкащині 25.04.24
РФ атакувала Черкащину: 6 постраждалих, пошкоджено критичну інфраструктуру
10:34
у Омську горять нафтопродукти
У російському Омську горять три ємності з нафтопродуктами
10:20
прикордонник
На Сумщині прикордонники відбили наступ російської ДРГ
10:16
Оновлено
РФ ветувала резолюцію Радбезу ООН про недопущення гонки озброєнь у космосі. Білий дім відреагував
10:12
Дональд Трамп
Аризона звинуватила 18 соратників Трампа у спробі зірвати президентські вибори
10:04
Анонс
Онлайн-інкубатор для стартапів з соціальною метою StartUp4Good
Онлайн-інкубатор для стартапів із соціальною метою StartUp4Good: триває прийом заявок
10:00
OPINION
Тарас Загородній
Як змусити Захід прийняти Україну в НАТО без умов?
09:48
Сі Цзіньпін та Путін
Китай обрав сторону й не може претендувати на нейтралітет у війні між РФ та Україною, - посол США в НАТО
09:44
Ексклюзив
Карта. Бахмут_2404
Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: боєць ЗСУ про ситуацію біля Часового Яру
09:23
Китай утримує в порту судно "Ангара"
Китай пустив у порт судно, що постачало зброю з КНДР до Росії, - Reuters
09:08
діти, злочини росії
РФ розробила пропаганду для дітей із ТОТ і планує вчити їх "патріотизму" в таборах відпочинку, - Луганська ОВА
09:03
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба для війни в України, - міністр оборони Німеччини
08:43
За 10 років окупації Криму РФ засудила 320 жителів через політичні мотиви, - активісти
08:29
Оновлено
СБУ затримала настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія
Настоятеля Святогірської лаври, який зливав позиції ЗСУ, арештували
08:25
Ексклюзив
ЗСУ
"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук про плацдарм у Кринках
08:08
Білий дім
Деякі чиновники Білого дому не до кінця впевнені, що Україна зможе перемогти навіть із новим пакетом допомоги, - Politico
08:05
OPINION
Володимир Цибулько
Інцидент у Good Wine. Татаров — монстр?
07:59
Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції, - ЗМІ
07:38
Оновлено
розбита російська техніка
Засіб ППО, 13 танків та 1040 військових: втрати армії РФ за добу війни в Україні
07:24
Ємен, хусити
Хусити намагались атакувати корабель над Аденською затокою балістичною ракетою: військові США знищили ворожу ціль
06:56
Україна, Португалія
Україна почала перемовини з Португалією про безпекову угоду
06:53
Дмитро Лубінець
РФ заявила про "перші очні переговори" з Україною щодо обміну дітей, Лубінець спростував заяву і уточнив формат
06:43
ЗСУ генштаб війна з Росією
Сили оборони просунулися біля Кринків: ISW оцінив ситуацію на фронті
06:42
OPINION
Микола Княжицький
Чи блокуватиме Польща інтеграцію України з ЄС?
06:21
Telegram логотип
"Щоб залишатись у доступі": Дуров попередив про зміни для українських користувачів Telegram
05:59
ракета ATACMS
В ISW припустили, що могло стати ціллю удару ЗСУ ракетами ATACMS під Бердянськом
05:36
Руйнування Спасо-Преображенського кафедрального собору в Одесі
Італія підпише угоду з Україною та ЮНЕСКО про відбудову Одеси
05:08
Католицька церква
В Іспанії жертви домагань представників РКЦ отримають компенсацію
04:40
соцмережа Х (Твіттер)
Соцмережа X запускає спеціальний TV додаток для відео
04:12
Танкер для доставки СПГ
Німеччина пропонує ввести ембарго на імпорт СПГ з РФ до Євросоюзу
03:16
Russia Today
У RT витратили рекордні 27,5 млрд рублів на пропаганду і суттєво збільшують штат
02:48
TikTok
 Байден підписав закон, який може змусити материнську компанію продати TikTok у США
02:20
КПП "Рафах"
Ізраїль готовий почати штурм Рафаха. США стурбовані гуманітарними наслідками, — Reuters
Більше новин